Dissabte, 12 de juny de 2021 - Edició 1052
La República

Salut atribueix a un problema tècnic que la dada de vacunats al Baix Penedès fos inferior a la mitjana catalana

ACN Tarragona.-El Departament de Salut ha atribuït a un problema tècnic que la dada de vacunats al Baix Penedès fos inferior a la mitjana catalana. El gerent de la Regió […]

Avatar
Agències 08/04/2021

ACN Tarragona.-El Departament de Salut ha atribuït a un problema tècnic que la dada de vacunats al Baix Penedès fos inferior a la mitjana catalana. El gerent de la Regió Sanitària del Camp de Tarragona, Ramon Descarrega, ha concretat que “la compatibilitat no era total entre els diferents sistemes d’informació” dels equips d’atenció primària que treballen a la comarca. Tot i això, ha remarcat que el problema eren les dades publicades i ha garantit que les vacunes s’han administrat. El biaix entre vacunats i les xifres era d’unes 2.000 persones. El gerent ha dit que a partir de demà els registres ja reflectiran la realitat i quedaran equiparats amb la mitjana catalana. Alhora, ha apuntat que ja es vacunen persones de 79 i 78 anys.

Salut ha indicat que el problema amb les dades s’ha solucionat aquest dijous i ja es mostra que la vacunació del col·lectiu de més de 80 anys a la comarca és del 61%. Tot i això, la xifra real que té el Departament se situa en el 73,73%. Descarrega ha manifestat que al 100% no s’hi arribarà perquè hi haurà un percentatge de població que no es voldrà vacunar o que, en ser positius, no se’ls podrà administrar el vaccí.