Diumenge, 13 de juny de 2021 - Edició 1052
La República

Salut anuncia la contractació de 90 professionals de primària a les Terres de l’Ebre

ACN Tortosa.-En plena polèmica per la lentitud en la vacunació en contra de la covid-19, el Departament de Salut ha anunciat la contractació de “fins a 90 professionals de diversos […]

Avatar
Agències 05/01/2021

ACN Tortosa.-En plena polèmica per la lentitud en la vacunació en contra de la covid-19, el Departament de Salut ha anunciat la contractació de “fins a 90 professionals de diversos àmbits” per reforçar l’atenció primària a les Terres de l’Ebre. La implementació del Pla de Reforç de l’Atenció Primària de la Regió Sanitària suposarà, segons la mateixa Generalitat, una inversió d’uns 2 milions d’euros entre 2020 i 2021. S’han incorporat quatre treballadores socials que donen cobertura als equips de primària (EAP), dotze auxiliars administratius gestors Covid, tretze auxiliars més administratius RECO, i “6,50 infermeres” per reforçar les residències. Addicionalment, s’incorporaran als EAP catorze TCAI, disset auxiliars administratius i sis infermeres.

Paral·lelament, l’Institut Català de la Salut a Terres de l’Ebre ha completat els contractes per a 12 infermeres, una per Equip d’Atenció Primària, inclosa la línia pediàtrica de Tortosa. També s’ha assignat una nova TCAI i una auxiliar administrativa a la línia pediàtrica de la dotació de Tortosa Est. Aquestes incorporacions s’engloben dins un Pla d’Enfortiment que també contempla la inclusió d’onze mòduls de suport als Centres d’Atenció Primària, que s’ubicaran a partir d’aquest gener als CAP d’Alcanar, CAP l’Aldea, CAP l’Ametlla, CAP Baix Ebre, CAP Deltebre, CAP Flix, CAP Móra la Nova, CAP Roquetes, CAP El Temple de Tortosa, CAP Ulldecona, CAP la Sénia i CAP La Ràpita.Segons ha remarcat Salut, el Pla està dissenyant des de fa mesos, i “s’ha accelerat degut a la pandèmia”. L’objectiu, assegura el Departament, és millorar l’accessibilitat, millorar els processos, augmentar la resolució i atendre bé la cronicitat, amb la incorporació de més professionals, enfortint el rol assistencial, maximitzant les competències professionals i incorporant altres perfils.