Edició 1772

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 02 de juny del 2023
Edició 1772

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 02 de juny del 2023

Salut amplia les instal·lacions d’una vintena de Centres d’Atenció Primària arreu de Catalunya

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – El Departament de Salut ha anunciat que ampliarà les instal·lacions de vint-i-dos Centres d’Atenció Primària (CAP) arreu de Catalunya. L’Àmbit Metropolità Nord de la Regió Sanitària de Barcelona és el que en resultarà més beneficiat, amb sis centres afectats. A l’Àmbit Metropolità Sud hi haurà tres CAP ampliats, els mateixos que a la Catalunya Central i a la Regió Sanitària de Lleida. A la de Girona, a la de l’Ebre i a Barcelona Ciutat se’n remodelaran dos a cada àrea. Al Camp de Tarragona s’ampliarà un CAP. Segons informa el Departament de Salut, les actuacions, que inclou la construcció tant de mòduls assistencials provisionals com definitius, s’han de fer entre aquest any i el que ve i estan pressupostades en 42 milions d’euros.

El Govern indica que aquestes inversions tenen l’objectiu d’aportar major qualitat i confort tant per als professionals com per als usuaris. Les millores ampliaran els espais d’actuació assistencial i permetran, d’una banda, incorporar nous perfils professionals (dietistes-nutricionistes, higienistes, fisioterapeutes, odontòlegs, treballadors socials i referents de benestar emocional), i de l’altra, augmentar la plantilla d’infermeria, d’auxiliars i d’administratius.

Publicitat

El finançament d’aquests mòduls forma part dels fons europeus REACT (40 milions d’euros) als quals se sumen altres vies de finançament (2 milions).

Així, a la Regió Sanitària Barcelona – Àmbit Metropolità Nord es construirà un nou Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) a Santa Perpètua de Mogoda (Vallès Occidental), el CUAP Baix Vallès, i s’ampliaran els CAP de Montgat i de Sant Andreu de Llavaneres (ambdós al Maresme) i el de Santa Maria de Palautordera (Vallès Oriental), així com el Rocafonda de Mataró i el Concòrdia de Sabadell.

A la Regió Sanitària Barcelona – Àmbit Metropolità Sud s’ampliaran el CAP de Sitges (Garraf) i el Montclar de Sant Boi i el Lluís Millet d’Esplugues, amdós al Baix Llobregat.

Pel que fa a la Catalunya Central, els CAP afectats són el de Centelles i el de Manlleu, a Osona, i el CAP Anoia, a Igualada.

A la Regió Sanitària Lleida, s’ampliarà el CAP de Mollerussa (Pla d’Urgell) i el d’Alpicat (Segrià), a banda del CAP Bordeta Magranes a Lleida ciutat.

En el cas de la Regió Sanitària Girona, hi haurà remodelació al CAP Torroella de Montgrí (Baix Empordà) i al CAP Cassà de la Selva (Gironès).

En l’àmbit de la Regió Sanitària Terres de l’Ebre s’ampliarà el CAP l’Ametlla de Mar i el CAP Roquetes, ambdós al Baix Ebre.

A la ciutat de Barcelona s’ampliaran dos CAP, el de la Sagrera i el Gòtic.

Finalment, al Camp de Tarragona s’amplia un Centre d’Atenció Primària, el de Torreforta, a Tarragona ciutat.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió