Dilluns, 20 de setembre de 2021 - Edició 1152
La República

Salut, Afrucat i sindicats elaboraran una guia de mesures per a la campanya de la fruita

ACN Lleida.-El Departament de Salut, Afrucat i els sindicats agrícoles elaboraran una guia de mesures a tenir en compte per poder tirar endavant la campanya de la fruita malgrat la […]

Avatar
Agències 03/04/2020

ACN Lleida.-El Departament de Salut, Afrucat i els sindicats agrícoles elaboraran una guia de mesures a tenir en compte per poder tirar endavant la campanya de la fruita malgrat la propagació de la pandèmica del covid-19. Aquesta és una de les principals informacions que han sortit de la reunió de coordinació entre els actors implicats en el desenvolupament de la campanya, que s’ha dut a terme de forma telemàtica aquest divendres. Segons fonts de la delegació de Govern a Lleida, s’han posat de manifest preocupacions com la gestió i les condicions de treball dels temporers. Així mateix, s’ha comunicat que el SOC ja compta amb més de 900 persones apuntades en una borsa per treballar a la fruita.

Aquesta guia de mesures que s’està elaborant anirà adreçada als treballadors de la campanya a de la fruita però també als empresaris fructícoles i veïns dels municipis on es concentra l’activitat. La reunió de coordinació ha comptat amb la participació del delegat del Govern Ramon Farré, del subdelegat del govern espanyol a Lleida, José Crespín, del president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, representants del sindicats agrícoles, de CCOO i UGT, de la FCAC, municipis que concentren la majoria d’explotacions fructícoles i consells comarcals.S’han posat de manifest preocupacions com la disponibilitat de mà d’obra per treballar a la campanya de la fruita i des del SOC s’ha comunicat que ja compten amb més de 900 persones apuntades a una borsa de treball específica. Així mateix, malgrat les retallades a les polítiques actives dels plans d’ocupació, es confia que hi haurà partides per poder-ne fomentar.Finalment, també s’ha parlat dels dubtes sobre les condicions de treball dels temporers amb aspectes com la mobilitat per accedir a les finques, l’allotjament i el compliment de les mesures de seguretat per evitar els contagis de coronavirus.