Dissabte, 12 de juny de 2021 - Edició 1052
La República

Salt reparteix 181 menús saludables a infants amb necessitats fins a finals d’agost

ACN Salt.-Fins a 181 alumnes en situació vulnerable de les escoles de Salt (Gironès) reben dues vegades a la setmana un menú saludable que els reparteix el Casal dels Infants […]

Avatar
Agències 29/05/2020

ACN Salt.-Fins a 181 alumnes en situació vulnerable de les escoles de Salt (Gironès) reben dues vegades a la setmana un menú saludable que els reparteix el Casal dels Infants del municipi. La iniciativa prové del campió olímpic en triatló Jan Frodeno, que actualment viu a Girona. L’esportista va fer una triatló solidària des de casa i ara, amb els diners recaptats, ha subvencionat diversos projectes, com ara la compra de dos respiradors automàtics al Trueta o la compra de menjar pel Banc d’Aliments. Amb el projecte de Salt, però, es tracta d’una iniciativa del propi Frodeno en què hi ha aportat 50.000 euros per donar menús saludables a les famílies més necessitades. Les escoles del municipi s’han encarregat de detectar els alumnes més vulnerables.

El campió olímpic en triatló Jan Frodeno ha impulsat un projecte solidari a Salt (Gironès) repartint 181 menús saludables als alumnes amb més necessitats que hi ha al municipi. La iniciativa neix arran de la cursa solidària que va impulsar durant el confinament, el Tri@Home, una triatló que feia des de casa. Amb aquesta cursa va aconseguir recaptar 250.000 euros que ha destinat a diversos projectes.Per una banda va adquirir dos màquines de respiració automàtica per l’Hospital Trueta de Girona, va donar 10.000 euros a la Sopa i també va comprar menjar pel Banc dels Aliments. Jan Frodeno, però, tenia ganes de tirar endavant un projecte propi. Per això va idear la manera de repartir menús saludables entre la població més necessitada de Salt. L’esportista ha destinat 50.000 euros en aquest projecte i que està coordinat per Local Market i el Casal dels Infants.Les escoles d’infantil i primària, però, van ser les responsables d’escollir els alumnes en situació més vulnerable. Per aquest motiu, van escollir 181 alumnes de cinc centres diferents. Des d’aquesta setmana, els alumnes seleccionats poden anar fins al local del carrer Àngel Guimerà dues vegades a la setmana per recollir un menú saludable que elabora Local Market. Les famílies es poden anar-hi els dimarts i divendres o els dimecres i divendres.Per recollir el menjar, només una persona adulta pot entrar al local i ha de portar mascareta, per mantenir les mesures de seguretat i evitar contagis de la covid-19. A l’entrada, un voluntari els dona gel hidroalcohòlic per desinfectar les mans. A l’interior del local, el responsable de l’alumne entre un document d’identitat i diu el nom dels seus fills per marcar-los en el registre. Posteriorment, els entreguen un menú per cada infant que hi hagi en la unitat familiar.Jan Frodeno ha avançat que aquest projecte és l’inici d’una col·laboració amb llarg recorregut. De fet, el també corredor d’Ironman ha avançat que està treballant en la creació d’una fundació per seguir engegant projectes que acostin el món de l’esport a les famílies més vulnerables. “Vivim a Girona i volem ser una part de tot el que passa a la ciutat i en tota la regió”, ha afirmat Frodeno. De tota manera, el triatleta ha detallat que vol que en la fundació hi hagi “més esportistes” de la zona de Girona per augmentar el radi d’acció.L’alcalde, satisfet amb el nou lligam amb FrodenoEn la presentació del projecte, l’alcalde de Salt, Jordi Viñas, s’ha mostrat molt satisfet del projecte que ha impulsat el triatleta, perquè “inclou diferents potes com ara l’esport, l’educació i el compromís social”. A més, Viñas ja ha avançat que en les properes setmanes es reuniran amb Frodeno per “veure com podem encaixar la seva ajuda en els nostres projectes”.