Dijous, 23 de setembre de 2021 - Edició 1155
La República

Salt i els municipis de l’entorn reclamen més Mossos d’Esquadra i que la comissaria es converteixi en una ABP

ACN Girona.-L’Ajuntament de Salt (Gironès) i els municipis del seu entorn han reclamat augmentar el nombre d’agents dels Mossos d’Esquadra a la vila. En una carta adreçada a la conselleria […]

Avatar
Agències 10/07/2020

ACN Girona.-L’Ajuntament de Salt (Gironès) i els municipis del seu entorn han reclamat augmentar el nombre d’agents dels Mossos d’Esquadra a la vila. En una carta adreçada a la conselleria d’Interior, han sol·licitat que es passi dels 41 policies actuals a una xifra que arribi als seixanta, la qual permetria reparar una “carència” que arrosseguen des de fa temps. L’alcalde de Salt, Jordi Viñas, ha subratllat que els efectius actuals no poden suportar “la càrrega de treball” de tots els municipis que han de cobrir. En aquest mateix escrit han demanat que la Unitat de Seguretat Ciutadana (USC) esdevingui una Àrea Bàsica Policial (ABP) i no una comissaria de districte.

Els alcaldes i alcaldesses dels municipis gironins de Salt, Aiguaviva, Bescanó, Fornells de la Selva i Vilablareix s’han reunit aquest matí per fer arribar les seves queixes a la conselleria d’Interior de la Generalitat i als Mossos d’Esquadra a través d’una carta signada per tots. Es tracta de la petició d’incorporar més agents a la comissaria de Salt, ja que consideren que per una població que suma més de 43.000 habitants entre les cinc poblacions, la xifra actual de policies és “insuficient”.Els alcaldes han recordat que durant els darrers anys ja s’havia avisat en diverses ocasions d’aquesta “alarmant” manca d’efectius i que es tracta d’una problemàtica que encara no s’ha resolt. Actualment la comissaria compta amb un total de 41 agents que consideren que haurien d’arribar almenys fins a 60. L’alcalde de Salt, Jordi Viñas, ha insistit en el fet “no només donen cobertura” al seu municipi sinó que també ho fan a quatre municipis més de l’entorn. En aquest sentit, els alcaldes i alcaldesses han recordat que, per exemple, l’ABP de la comarca del Pla de l’Estany està dotada de més efectius dels que tenen ells.A la carta enviada al conseller d’Interior, Miquel Buch, al secretari general d’Interior, Brauli Duart i al director general dels Mossos d’Esquadra, Pere Ferrer, també han recordat que el volum de requeriments rebuts i atesos a Salt “és molt important”. De fet han subratllat que el telèfon d’emergències 112 deriva molts d’aquests serveis a la Policia Local, un fet que està provocant “una sobrecàrrega” de treball al cos municipal.Al mateix document han demanat que la Unitat de Seguretat Ciutadana esdevingui una Àrea Bàsica Policial i no una comissaria de districte. La comissaria de Salt és compartida entre Mossos i Policia Loca. D’aquesta manera, els signants han reclamat que de la propera promoció de Mossos, una part d’aquests serveixi per cobrir “les necessitats de la comissaria” perquè tal com ha lamentat Viñas, amb els efectius actuals “no es pot assumir la càrrega de treball” que han de suportar.