Diumenge, 20 de juny de 2021 - Edició 1060
La República

Salt i Bescanó volen instal·lar una barrera a la zona de bany de la Pilastra per evitar aglomeracions de cotxes

ACN Salt.-Els ajuntaments de Salt i Bescanó (Gironès) han acordat conjuntament amb representants del consorci de Vies Verdes instal·lar una barrera a la zona de bany de la Pilastra per […]

Avatar
Agències 19/09/2019

ACN Salt.-Els ajuntaments de Salt i Bescanó (Gironès) han acordat conjuntament amb representants del consorci de Vies Verdes instal·lar una barrera a la zona de bany de la Pilastra per tal d’evitar aglomeracions de cotxes. Així ho han decidit en una reunió celebrada aquest dijous a Salt. La reforma de la carretera N-141 ha facilitat l’accés en cotxe fins aquesta zona de bany i això ha generat importants aglomeracions de vehicles durant els mesos d’estiu. Segons ha detallat fonts de l’Ajuntament de Salt, aquest agost algunes bicis han tingut problemes per circular per la via verda perquè hi havia cotxes aparcats. Ara, els dos consistoris es reuniran amb el Departament de Territori i Sostenibilitat, que és qui va fer les obres de la N-141, per veure com es pot regular l’accés de vehicles rodats.

La reforma de la N-141 al seu pas per Bescanó (Gironès) ha suposat una millora per a la mobilitat de la zona però també ha facilitat que els cotxes poguessin arribar fins a la zona de bany que hi ha al riu Ter entre Bescanó i Salt, anomenada la Pilastra. Això ha comportat una important aglomeració de vehicles durant els mesos d’estiu. Tal com expliquen fonts de l’Ajuntament de Salt, durant el mes d’agost alguns ciclistes tenien dificultats per circular per la via verda, ja que estava ocupada per cotxes mal aparcats.Per tal de posar fi a aquesta situació, aquest dijous s’han reunit l’alcalde de Salt, Jordi Vinñas, i el de Bescanó, Xavier Vinyoles, conjuntament amb diversos representants del consorci de Vies Verdes i estudiar una solució que posi fi al problema. Les tres administracions implicades han acordat la instal·lació d’una barrera que reguli els cotxes que poden accedir fins a la zona de la Pilastra.Ara s’hauran de reunir amb el Departament de Territori i Sostenibilitat per veure com s’articula aquesta millora. Durant les obres de la N-141 que va portar a terme el Govern ja s’hi incloïa algunes actuacions paral·leles. Una d’elles era la col·locació d’una barrera per controlar els vehicles rodats que poden accedir al recinte de la Pilastra.L’alcalde de Salt, Jordi Viñas, ha remarcat la importància de garantir la seguretat a la via verda que uneix els municipis de Bescanó i Salt, ja que “estem parlant d’un carril bici on les bicicletes i els vianants han de ser absolutament prioritaris”. Per això creu que amb les barreres es poden resoldre “els problemes que s’han generat enguany”.Per la seva banda, l’alcalde de Bescanó, Xavier Vinyoles, ha assegurat que la reunió d’aquest dijous ha servit per posar “fil a l’agulla” a una “problemàtica greu” que ha sorgit aquest estiu, després de finalitzar les obres de millora de la carretera N-141.