Dissabte, 19 de juny de 2021 - Edició 1059
La República

Sallent, als Mossos: “Sé que vau sentir també vergonya i indignació per una conducta que no ens representa”

ACN Barcelona.-“Sé que quan vàreu sentir la gravació vau sentir també vergonya i indignació per una conducta que no ens representa i que atempta contar la professionalitat i la bona […]

Avatar
Agències 16/06/2020

ACN Barcelona.-“Sé que quan vàreu sentir la gravació vau sentir també vergonya i indignació per una conducta que no ens representa i que atempta contar la professionalitat i la bona feina que quotidianament duem a terme”. Així s’ha expressat el comissari en cap dels Mossos d’Esquadra, Eduard Sallent, en una carta enviada a tot el cos. En la missiva, Sallent assegura que són casos “aïllats” però que els perjudiquen perquè “generen recel” en la professionalitat de la feina dels Mossos i “desconfiança” de la ciutadania vers la policia. Sallent assegura que en una policia democràtica “no hi tenen cabuda actituds o conductes contràries als seus principis o valors” i alerta que no es tolerarà “cap actitud o conducta racista, xenòfoba o discriminatòria”.

El cap dels Mossos reivindica també que el cos se sent plenament vinculat als principis legals i deontològics e la professió “que estableixen l’obligatorietat d’actuat sense fer cap discriminació per raó de raça, religió, opinió, sexe, llengua, lloc de veïnatge, lloc de naixença o qualsevol altra condició o circumstància personal o social”. “És per això que rebutgem enèrgicament aquesta actuació, que és contrària als principis i valors del cos de Mossos”, assegura. Sallent expressa el compromís per seguir treballant per a la construcció d’una societat justa i cohesionada i per fomentar l’edificació de ponts que garanteixin la cooperació i la confiança entre la policia i la ciutadania. Per últim, encoratja els agents “a seguir essent especialment curosos en garantir que es tracta de manera apropiada a tothom, que s’utilitza un llenguatge neutre en tot moment i que no es permeten conductes o actituds discriminatòries”. Sallent acaba la missiva agraint la feina a la “immensa majoria” de professionals que actuen “amb professionalitat i rectitud”.