Divendres, 22 d'octubre de 2021 - Edició 1184
La República

Sala diu que el Sitges 2020 “s’acabarà perquè no es tanquen festivals” i estudien com afectarà la reducció d’aforament

ACN Sitges.-El director del Festival de cinema de Sitges, Ángel Sala, ha assegurat que el Sitges 2020 “s’acabarà perquè no es tanquen festivals ni tampoc cinemes”, però estan estudiant com […]

Avatar
Agències 14/10/2020

ACN Sitges.-El director del Festival de cinema de Sitges, Ángel Sala, ha assegurat que el Sitges 2020 “s’acabarà perquè no es tanquen festivals ni tampoc cinemes”, però estan estudiant com els afectaran les mesures del Govern presentades aquest dimecres i la reducció d’aforament de les sales al 50% o el tancament de sales, com a molt tard, a les onze de la nit. “Estem consultant l’afectació que té sobre festival perquè no és tan fàcil ja que és un esdeveniment que està en marxa i les entrades estan anticipades”. Ha explicat que la recaptació del certamen és un 53% més baix que l’any passat, que va ser de 707.502 euros. “És el que estava previst tenint en compte la reducció de l’aforament, l’impacte psicològic de la pandèmia i l’impacte econòmic”.

Sala s’ha referit a la decisió del Govern de la limitació del 50% dels cinemes i teatre, el seu tancament, com a molt tard, a les onze de la nit i dels tancaments dels bars i restaurants. “Hem de veure les directius dels departaments i quan les tinguem definides les establirem”.Sala ha assegurat que l’edició d’enguany del Festival de cinema de Sitges “s’acabarà perquè no s’ha dit en cap moment que es tanquin els festivals de cinema ni les sales de cinema. Acabarem el festival, això està clar”. Així mateix, ha dit que s’ha de definir com afecten les mesures dels restaurants per a la gent que està l’hotel Melià on se celebra el festival i la reducció d’aforaments. Ha destacat que hi ha una previsió a partir de divendres de molta afluència de públic. Sala ha indicat que demanaran el que els serveis jurídics els assessorin amb coordinació de les institucions. “No demanarem res, però que ens diguin les directrius molt clares per com procedir perquè ningú es queixi, ni hi hagi desigualtats”.Sobre la cancel·lació de fires i congressos, ha replicat que no són ni una fira ni un congrés. “Porto 20 anys de director, però soc advocat i un festival no és ni una fira ni un congrés i això ha de quedar clar”. Facturació Pel que fa les xifres del festival d’enguany, Sala ha dit que la recaptació és un 53% més baix que l’any passat, que va ser de 707.502 euros. “És el que estava previst tenint en compte la reducció de l’aforament, l’impacte psicològic de la pandèmia i l’impacte econòmic”, ha assegurat. De cara l’edició de 2021, no ha anunciat quin serà el leitmotiv del pròxim any degut a la incertesa de la situació. “Si el festival s’ha fet aquest any, l’any que ve segur que es farà”.