Dilluns, 21 de juny de 2021 - Edició 1061
La República

Sabater veu com una “bona aportació ” que la CUP hagi qüestionat el seu “personalisme” com a candidata

ACN Barcelona.-‘Per guanyar’ és el lema de la campanya de la candidatura de la CUP i Guanyem per a les eleccions del 14-F. La seva candidata, Dolors Sabater, és la […]

Avatar
Agències 27/01/2021

ACN Barcelona.-‘Per guanyar’ és el lema de la campanya de la candidatura de la CUP i Guanyem per a les eleccions del 14-F. La seva candidata, Dolors Sabater, és la protagonista del cartell electoral que acompanya l’eslògan. En roda de premsa, ha assegurat que la seva candidatura va a guanyar el 14-F perquè vol donar una “resposta immediata” i impulsar un pla de xoc que senti les bases per construir una societat “que mai més torni a deixar ningú a enrere”. “Venim per guanyar perquè venim a empènyer les institucions perquè s’alinïin amb els moviments populars per no deixar ningú enrere en el camí cap a la independència”, ha reblat. Sabater considera una “bona aportació de les bases” que el Consell Polític de la CUP hagi qüestionat el seu “personalisme”.

Sabater ha recordat que la CUP i Guanyem són dues formacions assembleàries i, en aquest sentit, ha considerat que les bases poden aportar “matisos i millorar la feina”. “En els projectes col·lectius són benvingudes les aportacions”, ha afegit després que aquest cap de setmana el Consell Polític de la CUP hagi aprovat per àmplia majoria tres documents que qüestionen que la candidatura obri la porta a entrar el Govern i el “personalisme” de la candidata Sabater en la campanya. Pel que fa a la possibilitat d’entrar a formar part de l’executiu català després del 14-F, un dels caps de campanya Edgar Fernández ha respost que la CUP “com sempre” està disposada a “assumir responsabilitats per generar una alternativa política i social a la situació de misèria i precarietat a la què ha conduït l’actual govern”.Sabater ha lamentat que la gent treballadora és la que sosté la crisi actual mentre que “les oligarquies continuen acumulant riquesa”. I ha afegit que la crisi sanitària pel coronavirus ha multiplicat els efectes de la crisi social, econòmica i democràtica que es ve acumulant.Unes eleccions que, segons la cap de la candidatura, se celebrem en un context “d’excepcionalitat democràtica” perquè hi ha un Estat en el què allò que la societat catalana manifesta a les urnes “és retallat, perseguit, prohibit i empresonat”. Segons Sabater, la seva llista aposta per defensar “fins a les últimes conseqüències” el que ha anomenat “grans consensos”. I ha fet referència al dret a l’habitatge, la llum, el gas, la defensa del territori, la fi de les desigualtats de gènere, la resolució del conflicte democràtic i la fi de la repressió.