Dilluns, 20 de setembre de 2021 - Edició 1152
La República

Sabadell substitueix la cavalcada dels Reis d’Orient amb una Fira Reial

ACN Sabadell.-Sabadell rebrà els Reis d’Orient amb una Fira Reial. És l’alternativa que ha anunciat l’Ajuntament per a què els infants puguin retrobar-se amb Ses Majestats, un cop descartat el […]

Avatar
Agències 13/11/2020

ACN Sabadell.-Sabadell rebrà els Reis d’Orient amb una Fira Reial. És l’alternativa que ha anunciat l’Ajuntament per a què els infants puguin retrobar-se amb Ses Majestats, un cop descartat el format de cavalcada convencional degut a la covid-19. Melcior, Gaspar, Baltasar i el seu tradicional seguici s’instal·laran a Fira Sabadell del 2 al 5 de gener. Aquest “nou concepte de cavalcada”, segons l’alcaldessa Marta Farrés, requerirà cita prèvia per entrar-hi i s’hi podrà veure el taller de regals, l’espai de desitjos, el pavelló reial i també el bosc de les fades de la son. “Ens mereixem viure moments màgics evitant aglomeracions”, ha defensat Farrés, que ha fet una crida als sabadellencs a sumar-se a la celebració “i no caure en una depressió col·lectiva”.

Durant la presentació de la campanya de Nadal feta aquest divendres, Farrés ha assegurat que la Fira Reial està “molt adaptada” a les restriccions de la pandèmia i s’ha mostrat disposada a “barallar-se” amb les autoritats sanitàries per defensar-ne la seva viabilitat. “És un pla B per poder mantenir el Nadal amb totes les condicions que cal complir ara”, ha insistit.L’Ajuntament calcula que Fira Sabadell té un aforament per a 12.000 persones, i garanteix que mantindrà un control d’accés per evitar aglomeracions i preservar les mesures de seguretat contra la covid-19. A priori, no està previst limitar l’estona de visita del recinte i tampoc hi haurà limitació d’acompanyants amb cada infant.D’altra banda, el govern ha anunciat el desplegament de diversos elements nadalencs gegants arreu de la ciutat “per afavorir l’activitat econòmica i atraure els consumidors”. També ha avançat que instal·larà deu grans arbres de Nadal a diferents punts estratègics i un pessebre monumental de 360 graus a la plaça de Sant Roc, amb figures d’1,25m. Pel que fa a la Fira de Santa Llúcia, obrirà portes a partir del 27 de novembre en un recinte que enguany estarà perimetrat, amb control d’accés per evitar excessives concentracions de visitantsFarrés ha assegurat que la ciutat “mereix tenir elements d’ànim col·lectiu per poder fer reunions de nou i fer que la covid-19 no ho amargui tot”. “Ha estat un any duríssim però no volem matar el Nadal”, ha remarcat, tot defensant la il·lusió dels infants i la necessitat d’impulsar el consum local.