Dissabte, 18 de setembre de 2021 - Edició 1150
La República

Sabadell instal·la dispensadors de gel hidroalcohòlic a la via pública i activa 46 informadors per prevenir els rebrots

ACN Sabadell.-Sabadell ha instal·lat dispensadors de gel hidroalcohòlic a l’Eix Macià, el passeig de la Plaça Major, l’avinguda de Barberà i les places del Pi i de la Creu de […]

Avatar
Agències 13/07/2020

ACN Sabadell.-Sabadell ha instal·lat dispensadors de gel hidroalcohòlic a l’Eix Macià, el passeig de la Plaça Major, l’avinguda de Barberà i les places del Pi i de la Creu de Barberà. La mesura s’emmarca en un dispositiu d’atenció i informació a la ciutadania que l’executiu local ha impulsat per prevenir possibles rebrots. Ho ha explicat l’alcaldessa, Marta Farrés, que ha assegurat que han pres la decisió després de veure la situació que s’està vivint a Lleida i L’Hospitalet. També ha apuntat que a partir d’aquest dimarts 46 persones recorreran la població per informar els ciutadans, garantir que es fa un bon ús de la mascareta i que es compleixen les distàncies de seguretat. En les darreres 24 hores no hi ha hagut cap cas nou de covid-19 al Parc Taulí.

Marta Farrés ha explicat que les noves mesures s’han acordat en una reunió del comitè d’emergència que s’ha celebrat aquest dilluns. “Tot i que no hi ha cap acció que ens situï en un escenari de risc zero, hem decidit prendre una sèrie d’iniciatives”, ha apuntat la batlle. Entre les accions que s’han impulsat destaca la ubicació de set ‘Punts covid’ arreu de la ciutat, on es repartirà material informatiu. Cinc d’aquests inclouran un dispensador de gel hidroalcohòlic, amb una capacitat de 10 litres. En concret s’ubicaran a l’Eix Macià, el passeig de la Plaça Major, l’avinguda de Barberà i les places del Pi i de la Creu de Barberà.A més, a partir d’aquest dimarts 46 informadors recorreran la via pública per oferir atenció i informació a la ciutadania. Estaran identificats i repartiran 30.000 díptics. Aquests agents també visitaran comerços i establiments de restauració. La voluntat d’aquest desplegament és oferir als veïns i veïnes tota la informació necessària per prevenir els contagis i vetllar pel respecte de totes les mesures de seguretat. L’alcaldessa ha explicat que s’ha arribat a un acord amb l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitària de Catalunya, per oferir informació periódica sobre els casos de coronavirus a la ciutat. Ha remarcat que en les darreres 24 hores no hi ha hagut nous contagis a l’Hospital Parc Taulí de Sabadell i ha dit que del 7 al 13 de juliol s’han detectat 13 nous positius. “No estem en una situació d’emergència sanitària, però volem adelantar-nos”, ha insistit. Pel que fa al cost d’aquest dispositiu, ha dit que cada unitat de gel hidroalcohòlic valdrà 1.400 euros. A més, ha assenyalat que no hi haurà cap despesa extra de personal perquè els informadors són membres de protecció civil, treballadors municipals, voluntaris i persones procedents dels plans d’ocupació.