Dilluns, 14 de juny de 2021 - Edició 1054
La República

Sabadell fa una passa endavant per crear una xarxa de càmeres de videovigilància a la ciutat

ACN Sabadell.-L’Ajuntament de Sabadell segueix avançant en el projecte per crear una xarxa de càmeres de videovigilància a la ciutat. La propera tardor n’instal·larà de noves als accessos del polígon […]

Avatar
Agències 02/08/2020

ACN Sabadell.-L’Ajuntament de Sabadell segueix avançant en el projecte per crear una xarxa de càmeres de videovigilància a la ciutat. La propera tardor n’instal·larà de noves als accessos del polígon de Can Roqueta, l’avinguda de Francesc Macià, a la plaça Picasso i a la del Primer de Maig. Aquests aparells se sumen als que el consistori ja va col·locar a la zona de Can Deu el mes de setembre de 2019. En una entrevista a l’ACN, l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, ha destacat “l’efecte dissuasori” d’aquests elements i ha indicat que contribueixen a incrementar la seguretat. Alhora, ha comentat que alguns dels aparells incorporaran lectors de matrícules i s’utilitzaran també per controlar el trànsit en zones pacificades.

Marta Farrés ha explicat que aquest és un dels projectes prioritaris pel govern local, i ha insistit que no s’aturarà malgrat l’impacte que la covid-19 ha tingut en les arques municipals. Detalla que en els propers mesos començarà la segona fase de l’actuació i s’instal·laran noves càmeres a diversos punts del municipi “replicant el model que ja s’ha posat a prova a Can Deu”.En concret, està previst que se’n col·loquin als accessos del polígon de Can Roqueta. Aquesta intervenció forma part de l’actuació global de millora d’aquesta àrea econòmica de la ciutat, que es financia gràcies a una subvenció de la Diputació de Barcelona. L’Eix Macià, la plaça Picasso i la plaça del Primer de Maig són els altres punts on s’instal·laran aquests aparells. La batlle ha destacat el doble objectiu d’aquests instruments. Per una banda, ha explicat que tenen un “efecte dissuasori” i permeten buscar traçabilitats de gent, i per l’altra poden utilitzar-se per controlar el trànsit en zones pacificades i restringir l’accés de vehicles a un determinat carrer. Al llarg del 2021, l’executiu local acabarà de definir un pla més ampli que permetrà augmentar les àrees videovigilades. Farrés considera que aquests elements permetran millorar la capacitat de resposta de la Policia Municipal. Alhora, recorda que aquest mes d’agost s’han incorporat trenta nous policies al cos, de forma que la plantilla ha passat a ser de 250 agents. Aquesta xifra s’apropa als 275 policies que segons el Pla Director de la Policia Municipal caldrien a la capital vallesana.Les imatges que recullin les càmeres s’enviaran a la central de comunicacions de la Policia Municipal, al recinte de Cal Marcet. Des d’allà es podran detectar totes les incidències en temps real i enviar la informació a les unitats.