Divendres, 23 d'abril de 2021 - Edició 1002
La República

Sabadell estén el sistema de càmeres de vigilància al sud de la ciutat

ACN Sabadell.-L’Ajuntament de Sabadell ha reforçat la vigilància a la zona sud de la ciutat amb la instal·lació de càmeres de seguretat. Els nous aparells s’han ubicat a la plaça […]

Avatar
Agències 07/04/2021

ACN Sabadell.-L’Ajuntament de Sabadell ha reforçat la vigilància a la zona sud de la ciutat amb la instal·lació de càmeres de seguretat. Els nous aparells s’han ubicat a la plaça de Picasso i a la cantonada del carrer d’Aribau amb el passeig d’Espronceda. L’objectiu del consistori és detectar possibles incidències en temps real i actuar d’una manera més àgil. Així mateix, s’espera que els dispositius actuïn com a element de dissuasió de l’incivisme. Les noves càmeres se sumen als aparells que es van instal·lar al barri de Can Deu al desembre de l’any 2019 i a les deu càmeres que es van ubicar a finals de 2020 al polígon de Can Roqueta. Properament, està previst instal·lar-ne a diversos punts de l’Eix Macià i a Can Puiggener.

L’alcaldessa Marta Farrés ha justificat aquest sistema de vigilància assegurant que “la qualitat de vida dels veïns i veïnes passa perquè estiguin segurs al carrer, però també perquè s’hi sentin”. Un objectiu que, ha apuntat, s’espera assolir amb les càmeres i amb la nova Divisió de Districte de Policia Municipal. A banda d’ampliar els propers mesos el sistema de càmeres a l’Eix Macià i a barri de Can Puiggener, també s’està estudiant la seva instal·lació a la plaça d’Espanya. Les imatges dels dispositius es reben a la central de comunicacions de la Policia Municipal, al recinte de Cal Marcet. Des d’allà es detecten totes les incidències en temps real i s’envia la informació a les unitats que hi ha al territori.