Divendres, 31 de març de 2023 - Edició 1709
La República

Ryanair va guanyar 211 MEUR entre octubre i desembre gràcies a la “forta demanda” registrada durant el Nadal

ACN Barcelona – La companyia aèria de baix cost Ryanair va guanyar 211 milions d’euros en el tercer trimestre fiscal de l’any, d’octubre a desembre, segons ha anunciat aquest dilluns […]

Agències 30/01/2023

ACN Barcelona – La companyia aèria de baix cost Ryanair va guanyar 211 milions d’euros en el tercer trimestre fiscal de l’any, d’octubre a desembre, segons ha anunciat aquest dilluns en un comunicat. La xifra contrasta amb les pèrdues de 96 milions d’euros que va tenir l’aerolínia irlandesa en el mateix període de l’any passat i ho atribueix a la “forta demanda” registrada sobretot durant el Nadal. De fet, els viatgers han augmentat un 24% respecte fa un any, fins a 38,4 milions, amb Itàlia, Polònia, Irlanda i Espanya com a mercats impulsors. Així mateix, el preu dels bitllets es va apujar un 14% en comparació amb abans de la pandèmia; i els ingressos van augmentar un 57% respecte de l’any passat, fins a 2.310 milions d’euros.

La companyia ha assegurat que entre octubre i desembre no va patir l’efecte de la guerra a Ucraïna i que va deixar enrere els efectes de la pandèmia. En aquest sentit, ha celebrat que els turistes asiàtics hagin tornat a visitar a Europa, juntament amb més passatgers procedents d’Amèrica. Tot plegat fa que l’aerolínia ja noti una “forta demanda” en els vols de Setmana Santa i estiu d’aquest 2023.  

Els guanys de Ryanair arriben mentre la companyia a Espanya té un conflicte laboral que enfronta la direcció de l’empresa amb els tripulants de cabina. El 5 de gener van posar el punt final a cinc mesos consecutius de vaga convocada pels sindicats USO i Sitcpla, que reclamaven millores laborals i salarials que els equiparessin les condicions de l’Estat amb les de la resta d’Europa. Les aturades van acabar sense acord.

En el comunicat publicat aquest dilluns, l’aerolínia defensa que ja ha arribat a acords amb la “majoria” de sindicats per tal que els treballadors recuperin els salaris que tenien abans de la pandèmia. A l’Estat, Ryanair va tancar un acord amb la secció de CCOO, però no amb la resta d’organitzacions.