Diumenge, 2 d'octubre de 2022 - Edició 1529
La República

Ryanair transporta 16,9 milions de viatgers a l’agost, un 52% més

ACN Barcelona – L’aerolínia irlandesa Ryanair va registrar 16,9 milions de viatgers aquest passat mes d’agost, xifra que representa un increment del 52% en comparació amb el mateix mes de […]

Agències 02/09/2022

ACN Barcelona – L’aerolínia irlandesa Ryanair va registrar 16,9 milions de viatgers aquest passat mes d’agost, xifra que representa un increment del 52% en comparació amb el mateix mes de l’any passat, segons dades de la companyia. A més, el factor d’ocupació ha passat del 82% al 96%, 14 punts més. Si es tenen en compte les dades acumulades del darrer any, d’agost del 2021 a l’agost del 2022, l’aerolínia ha transportat 148 milions de passatgers, un 236% més, mentre que el factor d’ocupació ha passat del 75% d’aleshores al 89% del mes passat. Quant al nombre de vols, durant l’agost d’aquest any Ryanair en va operar 92.800.

De fet, la xifra de viatgers ha anat creixent des del març, un mes marcat per l’inici de la guerra d’Ucraïna. Durant aquell mes, el tràfic de viatgers es va situar en 11,2 milions de passatgers i des d’aleshores va anar escalant fins als 16,8 milions del juliol i els 16,9 milions de l’agost.

Mentrestant, a l’Estat, l’aerolínia i part dels seus tripulants de cabina mantenen un conflicte que es tradueix amb una vaga totes les setmanes de dilluns a dijous fins al gener. En els darrers dies, la protesta no està causant cap cancel·lació però sí retards en les seves operacions.

Per exemple, aquest dijous la jornada es va tancar amb una seixantena de retards entre els aeroports del Prat i de Girona. Concretament, 44 a l’aeroport barceloní –en 18 sortides i 26 arribades- i 12 en el gironí –en quatre sortides i vuit arribades-.

L’aerolínia, per la seva banda, ha restat importància al llarg d’aquest estiu a les vagues convocades per USO i Sitcpla i ha subratllat que han tingut poc seguiment i ha destacat l’acord signat amb CCOO, un altre dels sindicats amb representació a l’empresa.