Diumenge, 2 d'octubre de 2022 - Edició 1529
La República

Rússia assegura ara que els seus objectius militars van més enllà del Donbass: “El procés continua”

ACN Brussel·les – El ministre d’Exteriors rus, Serguéi Lavrov, ha assegurat que els objectius militars de Rússia a Ucraïna ara van més enllà del Donbass i comprenen altres regions com […]

Agències 20/07/2022

ACN Brussel·les – El ministre d’Exteriors rus, Serguéi Lavrov, ha assegurat que els objectius militars de Rússia a Ucraïna ara van més enllà del Donbass i comprenen altres regions com les províncies de Jerson i Zaporiyia, a la part del sud i el centre del país. “Els objectius geogràfics es mouran encara més” si Occident entrega míssils de llarg abast a Ucraïna, ha assegurat Lavrov en declaracions aquest dimecres als mitjans russos Ria Nevosti i Russia Today. El ministre també ha recordat que Putin va anunciar l’ofensiva amb la fi de “desnazificar i desmilitaritzar Ucraïna” i eliminar amenaces pel territori rus, “una missió que continua”, ha recordat el diplomàtic. Fins ara, el Kremlin defensava que era una operació militar “per a la defensa del Donbass”.

“No podem permetre que la part d’Ucraïna que controla Zelensky, o qui el substitueixi, tingui armes que suposin una amenaça directa pel nostre territori i el de les repúbliques que han declarat la seva independència”, ha afegit Lavrov.

Aquest dimecres les forces russes han bombardejat l’est i el sud d’Ucraïna després que Washington advertís que hi havia indicis que Moscou s’està preparant per annexionar formalment el territori que ocupa des de l’inici de la guerra.