Dijous, 2 de desembre de 2021 - Edició 1225
La República

Rufián reivindica que “ERC va prometre que aconseguiria quotes i incentius a la llei audiovisual i així ha passat”

ACN Madrid.-El portaveu d’ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha reivindicat que “ERC va prometre que aconseguiria quotes i incentius a la llei audiovisual i és exactament el que s’ha pactat”. […]

Avatar
Agències 23/11/2021

ACN Madrid.-El portaveu d’ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha reivindicat que “ERC va prometre que aconseguiria quotes i incentius a la llei audiovisual i és exactament el que s’ha pactat”. En roda de premsa aquest dimarts a la cambra baixa, Rufián ha afirmat que és un acord “de mínims” i que “ha estat molt difícil” de tancar, ja que “ha costat moltíssim” fer entendre al PSOE la necessitat de blindar les llengües cooficials. El portaveu dels republicans al Congrés ha remarcat que a partir d’ara caldrà seguir “tutelant” la tramitació de la norma, que encara ha de passar pel Consell de Ministres i la cambra baixa així com vigilar el compliment dels acords inclosos als pressupostos generals de l’Estat, que hauran de passar pel Senat.

“Estarem molt a sobre”, ha dit Rufián, que ha assegurat que és “molt conscient del que és el PSOE”. “El PSOE no fa, se l’obliga a fer”, ha lamentat el portaveu d’ERC al Congrés, que ha defensat que formacions com ERC o EH Bildu “ajuden a fer que passin coses” i hi hagi “avenços” que “dignifiquen la vida de la gent”.Rufián ha remarcat que l’alternativa a la coalició PSOE-Unides Podem és que governi la dreta i ha justificat el posicionament d’ERC “per consciència de l’espant que és l’alternativa”. Els republicans han anunciat el suport als PGE de 2022 a canvi, entre altres, d’establir una quota del 6% per al català a la Llei de l’Audiovisual.