Edició 1776

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 06 de juny del 2023
Edició 1776

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 06 de juny del 2023

Rufián: “No ens enfrontem a un partit o una alcaldessa, ens enfrontem a un règim”

|

- Publicitat -

ACN Santa Coloma de Gramenet – El candidat d’ERC a Santa Coloma de Gramenet, Gabriel Rufián, ha fet el seu primer gran acte de precampanya carregant durament contra l’actual alcaldessa i candidata del PSC, Núria Parlon. Rufián considera “tòxic” i “insà” que un partit governi tants anys a una ciutat i apel·la a votants de totes les ideologies per acabar amb l’hegemonia socialista: “La nostra única ideologia començarà a ‘Santa’ i acabara en ‘Gramenet’ i la nostra bandera serà la de l’Ajuntament”. Rufián avisa que a Santa Coloma, com en moltes ciutats metropolitanes, ERC no s’enfronta a un partit, a un govern o a un alcalde o alcaldessa. “Ens enfrontem a règims que compren voluntats”, ha etzibat.

Durant la seva presentació, Rufián ha reivindicat el paper d’ERC en la política nacional i estatal com a carta de serveis per presentar a Santa Coloma de Gramenet. El candidat ha posat com a exemple de polítiques útils lleis com la de l’avortament, del consentiment o de la mort digna.

Publicitat

Sobre els acords amb el PSOE a Madrid, Rufián diu que no és responsable de les decisions dels socialistes però si de les seves “rectificacions” i demana ara “més força” per poder fer el mateix a Santa Coloma de Gramenet, on els socialistes governen des de fa 32 anys.

Rufián ha posat especial èmfasi en aquesta dada i en el fet que Parlon sigui alcaldessa “des de l’endemà que Bartomeu Muñoz sortís en un furgó policial” quan va esclatar el cas pretòria. En aquesta línia també Marta Vilalta i Oriol Junqueras, presents a l’acte, han volgut relacionar el PSC amb la corrupció a la ciutat.

La portaveu d’ERC afirma que “els que han manat sempre es pensen que l’Ajuntament és casa seva” i demana sumar suports al voltant de Rufián perquè “el temps del cinturó vermell metropolità s’està acabant”. Vilalta afirma que ningú millor que Rufián ha plantat cara als socialistes a Madrid i que ara ho farà a Santa Coloma.

També el president del partit s’ha referit al cinturó roig en uns altres termes: “No es diu així perquè hi guanyi el PSC. Ja es deia roig perquè hi guanyava el PSUC i les esquerres que avui representem”. En aquest sentit, Junqueras confia en donar la sorpresa a Santa Coloma i nega que sigui un impossible: “Un dia guanyareu”

A l’hora del parlar del PSC, Rufián s’hi ha referit en tot moment com a PSOE, ja que considera que el PSC “ja no existeix”. De Parlon afirma que ha intentat sortir infinitat de vegades de Santa Coloma per fer política a nivell nacional o estatl i considera que l’alcaldia és “un premi de consolació” per a ella.

Conscient de les dificultats que té el projecte republicà per arrelar en una ciutat com Santa Coloma, Rufián ha volgut apel·lar a votants de totes les ideologies i s’ha distanciat de l’independentisme perquè admet que hi ha “molta gent que no comparteix els nostres símbols”.

Rufián s’ha referit a valors com l’escola, la família i els llocs de treball per guanyar vots a la ciutat. En aquest sentit s’ha compromès a fer tres noves escoles bressol, destinar 7 MEUR a comprar habitatge per al lloguer social o a impulsar una amnistia fiscal de cinc anys per als que vulguin obrir un negoci a la ciutat.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió