Edició 1767

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de maig del 2023
Edició 1767

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de maig del 2023

Rubén Gaón, nou president de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – Rubén Gaón, dels Nens del Vendrell, ha assumit aquest dissabte la presidència de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC), agafant el relleu al fins ara president Joan Ibarra, de la Colla Vella dels Xiquets de Valls. Ho ha fet en el marc de l’Assemblea General Ordinària, on també s’ha escollit Lara Santana, dels Capgrossos de Mataró, com a vicepresidenta. D’altra banda, s’ha validat una modificació dels estatuts que fixa que les colles de sis hauran de registrar un mínim de 18 castells de sis en els últims tres anys per mantenir la categoria de colla de ple dret.

Segons la coordinadora, aquesta modificació neix de la necessitat de garantir “la dignitat i la seguretat” de l’activitat castellera. De no aconseguir-ho, aquestes colles, que fins ara no tenien uns mínims fixats, passaran a ser colles discontínues associades.

Publicitat

Paral·lelament, els canvis als estatuts incorporen un llenguatge inclusiu, la voluntat de plantejar accions que serveixin per aconseguir la paritat i igualtat efectiva entre gèneres, l’actualització de la nova seu social de la CCCC als baixos del Museu Casteller, i la possibilitat de regularitzar la relació de les agrupacions castelleres a l’exterior.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió