Dilluns, 20 de setembre de 2021 - Edició 1152
La República

Roses reforça la plantilla de la Policia Local de l’estiu amb vuit agents

ACN Roses.-L’Ajuntament de Roses ha reforçat la plantilla de la Policia Local amb vuit nous agents interins. El consistori també ha començat el procés selectiu per incorporar-ne tres més de […]

Avatar
Agències 25/06/2019

ACN Roses.-L’Ajuntament de Roses ha reforçat la plantilla de la Policia Local amb vuit nous agents interins. El consistori també ha començat el procés selectiu per incorporar-ne tres més de fixes i ha restringit les vacances durant els mesos de juliol i agost per tenir tots els efectius al cos, que actualment compta amb 44 agents operatius. El cap de la Policia Local, Eduard Campà, afirma que el creixement poblacional que experimenta el municipi a l’estiu requereix d’una previsió i una dotació de serveis proporcionals en l’àmbit de la seguretat ciutadana.

Durant aquests mesos no només creixen les activitats vinculades a l’hostaleria, el comerç i a l’aire lliure sinó que també hi ha més dispersió en les activitats i “augmenten els riscos naturals” com els incendis o les onades de calor. A banda d’això, el municipi continua lluitant contra l’allau de venedors ‘top manta’. A més, segons Campà, a l’estiu les actuacions policials com la retirada de vehicles de la via pública, les detencions policials, els serveis assistencials, les instruccions d’atestats i l’assistència a accidents, “s’incrementen en una proporció d’1 a 6 en comparació amb els mesos de novembre a març”.El regidor de Seguretat, Joan Plana, ha explicat també que la dotació de nous agents també busca millorar la “capacitat operativa de la policia”. Plana també ha assegurat durant la presentació del reforç que tenen la voluntat d’intensificar la col·laboració entre els diferents cossos policials. Per la seva banda, l’alcaldessa, Montse Mindan, ha destacat que el reforç, que es fa per tercer any consecutiu, suposa un “important esforç econòmic”. En aquest sentit, ha detallat que la contractació dels vuit agents per sis mesos compta amb una dotació de 129.054 euros.