Dimecres, 22 de setembre de 2021 - Edició 1154
La República

Roser Oliver, nova corresponsal de la CCMA al Pròxim Orient

ACN Barcelona.-Roser Oliver, fins ara redactora de la secció d’Internacional dels Informatius de TV3, serà la nova corresponsal de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) al Pròxim Orient, que […]

Avatar
Agències 03/09/2021

ACN Barcelona.-Roser Oliver, fins ara redactora de la secció d’Internacional dels Informatius de TV3, serà la nova corresponsal de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) al Pròxim Orient, que a començament del 2022 tindrà la seu a la ciutat de Jerusalem, a Israel. Fins a aquell moment la continuarà tenint a Beirut, al Líban. Oliver agafarà el relleu de Txell Feixas, que ostentava la corresponsalia des del 2016. La nova corresponsal de la CCMA al Pròxim Orient ha estat designada després de superar un procés de selecció intern entre els professionals de l’empresa que han optat a aquest lloc de treball.

Llicenciada en Ciències de la Informació per la Universitat Autònoma de Barcelona i amb un postgrau en Estudis Internacionals per la Universitat de Barcelona, Roser Oliver i Olivella (Sant Sadurní d’Anoia, 1965) treballa a TV3 des del 1990, on va començar com a reportera ENG. Ha viatjat a més de 70 països, ha cobert conflictes bèl·lics com el de Ruanda, la guerra de Bòsnia i la de Kosovo, el conflicte entre Israel i Palestina o la guerra de l’Afganistan. Ha treballat a les delegacions de la Vall d’Aran i del País Basc durant el període d’ETA. També va dirigir el programa ‘En directe’.Durant onze anys va formar part de l’equip del programa ’30 minuts’, on va fer reportatges sobre els atemptats a Casablanca, Dubai, les bandes de l’Est a Bulgària i Romania, els desapareguts a Mèxic, el conflicte entre flamencs i valons a Bèlgica, el 20è aniversari de la caiguda del mur de Berlín o l’enderrocament de Hosni Mubarak a Egipte, a més de múltiples reportatges de temàtica social i històrica, com ‘Después de Dios, Muñoz’, sobre el controvertit empresari Julio Muñoz Ramonet.Ha rebut diversos premis pels seus documentals, com ‘Escanyats per la hipoteca’ (Premi Consell Municipal de Benestar Social de Barcelona) o ‘Trànsit, menors transsexuals’, que va rebre el premi a millor documental al Seattle Transgender Film Festival, el segon premi al Japan Prize i va ser seleccionat als festivals de Tessalònica (Grècia), al Kashish Mumbai (Índia), al Festival des Libertés (Bèlgica), al Bloomington Pride Film Festival (Estats Units) i al Chania Film Festival de Creta.També ha codirigit un documental sobre la construcció de la Sagrada Família per a National Geographic.Des de fa 4 anys treballa a la secció d’Internacional dels Informatius de TV3.