Divendres, 17 de setembre de 2021 - Edició 1149
La República

Ros i Carnero es presenten a la reelecció per dirigir la UGT de Catalunya: “Plantegem un congrés de continuïtat”

ACN Barcelona.-La UGT de Catalunya renovarà ponències, estatuts i direcció en el seu 16è congrés que se celebrarà aquest dimecres i dijous al Palau de Congressos de Barcelona, en un […]

Avatar
Agències 14/12/2020

ACN Barcelona.-La UGT de Catalunya renovarà ponències, estatuts i direcció en el seu 16è congrés que se celebrarà aquest dimecres i dijous al Palau de Congressos de Barcelona, en un acte on hi assistiran 400 delegats i una representació institucional molt reduïda per respectar les mesures sanitàries de prevenció de la covid-19. L’assemblea s’havia de celebrar el passat mes de setembre però es va ajornar un cop començada la segona onada de contagis. L’actual cúpula de l’organització que ara té Camil Ros de secretari general i Matías Carnero de president es presenta a la reelecció. Aquesta és l’única candidatura que s’ha presentat, de moment. “Plantegem un congrés de continuïtat”, ha confirmat Ros en una roda de premsa per explicar les novetats de l’acte.

L’última vegada que es va celebrar el congrés va ser el 2016 a Terrassa, quan Ros i Carnero -el president del comitè d’empresa de Seat- van accedir al primer mandat al capdavant del sindicat. Ros ha explicat que no li consta que hi hagi una llista alternativa per substituir-los i ha dit que tenien la intenció de fer una “candidatura el més amplia possible, que reflecteixi la pluralitat de l’organització, sectorial i territorial”. A diferència d’altres entitats, els congressos de la UGT permeten que les candidatures es presentin mentre es produeix.L’actual secretari general del sindicat ha defensat que el congrés serà segur i ha puntualitzat que el context actual no és el mateix que el de l’inici de la tardor i ara “es pot realitzar”. Ros ha afegit que el Palau de Congressos barceloní té un aforament de 1.600 persones que en circumstàncies normals s’ompliria però aquest any s’ha limitat a 400 participants.Ros ha insistit en la voluntat de continuar al dirigint la UGT després de quatre anys amb “encerts i errors” i ha plantejat que els objectius del sindicat passaran per pressionar per la pujada del salari mínim, per la derogació de la reforma laboral del PP, per la reducció de la jornada laboral , per la reversió dels retallades en educació i sanitat a Catalunya i per assegurar que la “classe treballadora no paga els plats trencats de la crisi” de la covid. A més, un dels objectius del congrés serà l’adaptació dels estatuts per incloure la digitalització dels processos democràtics del sindicat que permeti que una assemblea d’aquestes característiques es pugui fer de manera telemàtica. Si no s’acaba presentat cap candidatura més, Ros i Carnero encetaran el segon mandat dels tres possibles que marca la normativa de la UGT.