Dissabte, 18 de setembre de 2021 - Edició 1150
La República

Ros diu que el debat sobre l’ajut per la cura de fills amb covid arriba “tard i malament” i insisteix que cal una baixa

ACN Barcelona.-El secretari general de la UGT de Catalunya, Camil Ros, ha criticat aquest dimecres que el debat sobre l’ajut per la cura dels fills amb coronavirus arriba “tard i […]

Avatar
Agències 26/08/2020

ACN Barcelona.-El secretari general de la UGT de Catalunya, Camil Ros, ha criticat aquest dimecres que el debat sobre l’ajut per la cura dels fills amb coronavirus arriba “tard i malament” i ha insistit en què cal una baixa. “Entenem que la conciliació en casos que tinguem algun dels nostres fills amb la covid-19 o aïllament ha de ser per la baixa IT i no buscar altres qüestions”, ha manifestat. Així mateix, Ros s’ha mostrat sorprès que els governs català i espanyol parlin només de l’escola i que gairebé ningú parli dels centres de treball, que majoritàriament tornaran a l’activitat al setembre.

Ros ha ofert una roda de premsa per valorar la situació actual i situar les perspectives sindicals per als propers mesos. En aquest context, s’ha mostrat sorprès que els governs català i espanyol parlin només de l’escola i que gairebé ningú faci referència als centres de treball, que majoritàriament tornaran a l’activitat al setembre. “La prova de foc als centres de treball seran al setembre”, ha manifestat, “però no escoltem parlar de les mesures que s’han de prendre als centres de treball i quines mesures de suport hi ha quan hi hagi casos de la covid-19”. Així mateix, ha criticat “la improvisació permanent” dels governs i la “incertesa i inseguretat” que generen. “Des de la primavera que tenim la covid-19 i ja podríem tenir una previsió més gran”. En aquest context, Ros ha demanat que la cobertura dels ERTO sigui del 100% i una pròrroga d’aquests fins a finals d’any. Per altra banda, Ros creu que el debat sobre la conciliació pel que fa la cura dels fills amb la covid-19 ha arribat “tard i malament. Més enllà de la prestació, hi ha d’haver una instrucció clara de la Seguretat Social perquè igual que hi ha una baixa de la covid quan es produeix en un centre de treball, es produeixi també pel que fa la cura de fills”. Així mateix, ha declarat que “es pot debatre sobre el permís retribuït, però el més fàcil per donar cobertura és plantejar una baixa covid que sigui ampliable als àmbits de conciliació”. En l’àmbit del turisme, ha reclamat un pla de promoció del turisme i que es faci a Barcelona i al conjunt de Catalunya i que també tindrà una afectació en el cas del comerç. Per altra banda, ha fet referència als recursos d’Europa que arribaran a l’Estat i espera que no hi hagi “lletra petita. No acceptarem cap retallada de drets socials, laborals i de pensions perquè vinguin els diners d’Europa. Venen perquè sortim de la crisi i no perquè ens ensorrem”, ha alertat.