Divendres, 24 de setembre de 2021 - Edició 1156
La República

Ros demana responsabilitat i diàleg després del 14-F: “Se’ns ha acabat la paciència amb la improvisació dels governs”

ACN Barcelona.-El secretari general de la UGT de Catalunya, Camil Ros, ha demanat l’executiu que surti de les eleccions del 14 de febrer que sigui responsable i dialogui amb els […]

Avatar
Agències 14/12/2020

ACN Barcelona.-El secretari general de la UGT de Catalunya, Camil Ros, ha demanat l’executiu que surti de les eleccions del 14 de febrer que sigui responsable i dialogui amb els agents socials per decidir com se surt de la pandèmia. “Se’ns ha acabat la paciència amb la improvisació dels governs”, ha advertit en una roda de premsa. Ros ha dit que “ja se sap com actua el virus” i dit que “no pot ser” que la Generalitat tanqui sectors i deixi que siguin ells els que assumeixin les conseqüències. “Necessitem un Govern que faci menys rodes de premsa i menys missatges públics i faci més polítiques certes”, ha afegit. D’altra banda, ha dit que derogar la reforma laboral és “més necessari que mai” i ha pressionat perquè el salari mínim pugi almenys 100 euros.

En una roda de premsa per presentar el 16è congrés del sindicat, Ros ha dit que “al principi de la pandèmia es van perdonar moltes improvisacions” als executius perquè la crisi a la qual feien front “no tenia manual”. Aquesta situació, però, ara ha canviat, i el secretari general de la UGT ha reclamat a la Generalitat que doni estabilitat a l’economia i que acompanyi amb ajudes les restriccions. Per això, ha demanat al Govern que surti de les urnes “més determinació i més flexibilitat”.”Tenim ganes de remar a favor perquè de la crisi en puguem sortir junts. Ara, si es va a la dialèctica politicoelectoral no ens trobarem. Estem cansats de fer massa exercicis de responsabilitat que no són de rebuts com en el cas del teletreball o dels autònoms”, ha explicat.A més, Ros ha dit que ha de ser una prioritat del proper Govern de la Generalitat revertir les retallades que queden de la crisi anterior en educació i sanitat i ha dit que es pot dur a terme “millorant el que s’hagi de fer de fiscalitat”. A més, ha enviat un missatge als governants catalans, a qui ha reclamat que tirin endavant una política industrial consensuada, ara que el Pacte Nacional per la Indústria ha esgotat el seu termini d’aplicació.Augment de com a mínim 100 euros de l’SMID’altra banda, Ros ha defensat un increment del salari mínim interprofessional (SMI) de com a mínim 100 euros que “anirien directe a l’economia” i “no a Emirats o a altres paradisos fiscals”. El sindicat defensa que l’increment total hauria de ser fins als 1.200 euros però demana començar per aquest primer augment de 100. Al ministeri que dirigeix Yolanda Díaz, el secretari general de la UGT de Catalunya també li ha recordat que “per molt que hagi aturat la derogació parcial” de la reforma laboral que s’havia de fer el maig passat, el sindicat no hi renuncia perquè és “més necessària que mai” en un moment de sotrac econòmic “perquè la sortida no sigui la mateixa que la de l’anterior crisi”.A més, el dirigent sindicalista ha insistit a dir que la reducció de la jornada laboral a 32 hores ha de ser una “prioritat” després d’una setmana en què els ministres socialistes han descartat que aquesta possibilitat estigui sobre la taula en aquests moments i ha demanat a la patronal que “deixi de servir els interessos de 4 sectors” i facin una contribució al diàleg social per millorar l’economia.