Dimarts, 27 de setembre de 2022 - Edició 1524
La República

Rodríguez diu que Catalunya serà “fonamental” en “una transformació mai vista en quaranta anys” a Espanya

ACN Barcelona – La ministra de Política Territorial, Isabel Rodríguez, ha presidit la pressa de possessió d ela nova delegada del govern espanyol a Catalunya, Maria Eugènia Gay, i en […]

Agències 21/01/2022

ACN Barcelona – La ministra de Política Territorial, Isabel Rodríguez, ha presidit la pressa de possessió d ela nova delegada del govern espanyol a Catalunya, Maria Eugènia Gay, i en la seva intervenció ha destacat que “Espanya està cridada a una transformació econòmica i social mai vista en quaranta anys” i ha vaticinat que en aquest procés “Catalunya serà fonamental”. Rodríguez ha cridat a “aprofitar les oportunitats que es presenten”. “La política al servei de la resolució dels problemes i contribuir a un projecte col·lectiu millor, amb contrast de posicions, sempre, però sobre la base d’aconseguir acords i actuant des de la lleialtat institucional i amb la disposició per a apropar postures”, ha dit.

La ministra, que ha agraït a Teresa Cunillera la seva etapa de delegada, ha reconegut la seva “contribució a restaurar la normalitat institucional i a millorar les relacions i la col·laboració entre els diferents cossos policials de Catalunya”. Isabel Rodríguez ha recordat en la seva intervenció al president Josep Tarradellas, quan reclamava unitat a Catalunya dient que “el país és massa petit perquè es menyspreï a cap dels seus fills i prou gran perquè càpiguen tots”. “Espanya tampoc pot prescindir avui de cap dels seus fills i és prou gran perquè capiguem tots”, ha afegit la ministra.

Rodríguez ha aprofitat per fer balanç de la legislatura del govern espanyol i ha agraït que, enmig d’una pandèmia, hi hagi hagut “col·laboració de totes les administracions, el sector privat i la ciutadania”. “Cal posar en valor també l’estratègia de vacunació, un èxit de les administracions i de la societat que han fet possible que el nostre país lideri aquest procés de vacunació”, ha afegit. Les estratègies de “recuperació econòmica” i les “oportunitats” que assegura que enceten també han estat presents al seu discurs.