Dijous, 2 de desembre de 2021 - Edició 1225
La República

Rodrigo Cortés reflexiona sobre “l’amor vertader” al drama ‘El amor en su lugar’ ambientat a la Segona Guerra Mundial

ACN Barcelona.-El director de cinema Rodrigo Cortés reflexiona sobre “l’amor vertader” al drama ‘El amor en su lugar’, ambientat al gueto jueu de Varsòvia durant la Segona Guerra Mundial i […]

Avatar
Agències 25/11/2021

ACN Barcelona.-El director de cinema Rodrigo Cortés reflexiona sobre “l’amor vertader” al drama ‘El amor en su lugar’, ambientat al gueto jueu de Varsòvia durant la Segona Guerra Mundial i que s’estrenarà el 3 de desembre a les sales. En declaracions a l’ACN, ha explicat que els dos grans temes de la pel·lícula són els de la creació, que tira endavant “com sigui” sota qualsevol circumstància, així com “l’amor vertader” i desinteressat. Per al cineasta, si alguna cosa mostra el film és que l’amor vertader és “un camí de renúncia i sacrifici”. La producció explica la història d’un grup d’actors jueus que, amb la intenció de dur esperança als seus, interpreta una comèdia musical mentre la seva existència queda sacsejada per una elecció de vida o mort.

El guió original, escrit pel director junt amb el novel·lista alemany David Safier, recrea la posada en escena de l’obra ‘Milosc Szuka Mieszkania’, representada l’hivern del 1942 al teatre Fémina de Versòvia. En concret, l’obra que mostra la pel·lícula és fidel al text de la comèdia musical escrita en el mateix gueto pel dramaturg i compositor polaco-jueu Jerzy Jurandot, unes cançons de les quals només en va sobreviure la lletra. La música ha estat composta ad hoc per al film respectant la tradició musical del moment.