Dilluns, 20 de setembre de 2021 - Edició 1152
La República

Rodalies avança als alcaldes afectats per l’R4 les actuacions que es duran a terme a la línia

ACN Manresa.-Alcaldes i consells comarcals afectats per la línia R4 entre Terrassa i Manresa s’han reunit aquest divendres amb el coordinador de Rodalies, Pere Macias, i els màxims responsables de […]

Avatar
Agències 05/04/2019

ACN Manresa.-Alcaldes i consells comarcals afectats per la línia R4 entre Terrassa i Manresa s’han reunit aquest divendres amb el coordinador de Rodalies, Pere Macias, i els màxims responsables de Renfe i Adif a Catalunya, per constituir la comissió de seguiment dels projectes de millora d’aquesta línia. En el marc de la trobada, Macias ha avançat les grans línies del futur Pla de Rodalies, que actualment està en elaboració i que es presentarà a finals de juny o a principis de juliol.

Durant la reunió, la directora de Rodalies de Renfe a Catalunya, Mayte Castillo, ha exposat les actuacions que s’estan fent per millorar les estacions de la R4 i fer-les totalment accessibles. En aquesta línia, el director d’Operacions Nordest d’Adif, Carlos Quingles, ha garantit que, malgrat els accidents mortals del novembre a Vacarisses i del febrer a Castellgalí, la línia compleix tots els paràmetres de seguretat. Igualment, ha reiterat els compromisos manifestats pels responsables del Ministeri de Foment en relació a la posada en servei dels sistemes de seguretat, que inclouen el mecanisme de Bloqueig Automàtic Banalitzat (BAB) en una primera fase i, posteriorment, el Sistema Europeu de Gestió de trànsit (ERTMS). Unes actuacions que, segons el ministeri, ja estaven previstes des de fa un any i mig, molt abans que tinguessin lloc els dos accidents mortals.Davant d’aquestes explicacions, els representants del territori han insistit en la necessitat de fer front a i les actuacions projectades per convertir l’R4 en una línia competitiva que posi Manresa a menys d’una hora de Barcelona i han reiterat les seves demandes de poder rebre informació més detallada sobre les intervencions que es porten a terme per millorar la línia, especialment per part d’Adif. Una petició que Pere Macias s’ha compromès a atendre a partir de la constitució d’aquesta comissió de seguiment de l’R4, que es tornarà a convocar al juny o al juliol coincidint amb la presentació del nou Pla de Rodalies.