Divendres, 31 de març de 2023 - Edició 1709
La República

Robles confirma l’enviament a Ucraïna de tancs Leopard de la base de Saragossa, però no diu quants

ACN Madrid – La ministra de de Defensa, Margarita Robles, ha confirmat aquest dijous l’enviament a Ucraïna de tancs Leopard que actualment es troben a la base de Saragossa. En […]

Agències 26/01/2023

ACN Madrid – La ministra de de Defensa, Margarita Robles, ha confirmat aquest dijous l’enviament a Ucraïna de tancs Leopard que actualment es troben a la base de Saragossa. En declaracions a la premsa, Robles ha afirmat que alguns dels tancs que es troben a Saragossa estan en mal estat i “no es poden utilitzar”. Ara, segons ha dit, “analitzarem amb la indústria quins es poden posar a punt, i els que es puguin posar a punt es lliuraran”. Ha recordat que l’entrega dels Leopard exigeix també un període de formació dels militars que els utilitzaran en combat, i ha apuntat també que els aliats s’estan coordinant per resoldre qüestions relacionades amb els recanvis i el manteniment dels tancs.

En tot cas no ha concretat quants tancs s’acabarà enviant a Ucraïna. Segons Robles, el lliurament es farà sempre de manera “coordinada” amb els aliats i en funció “de les disponibilitats” de l’Estat i tenint en compte “la possibilitat industrial”. Aquest dijous Robles participarà a una reunió de sis països que disposen de tancs Leopard per acodar els terminis i les condicions d’aquest lliurament.

La ministra ha afirmat que l’enviament de material té com a objectiu “buscar la pau” i “protegir la vida dels ucraïnesos”. “Espanya fa temps que envia material de manera coordinada amb els aliats, i seguirem fent-ho, perquè hi ha un objectiu clar: que la guerra acabi aviat i s’aconsegueixi la pau”.

Robles ha explicat que les tasques preparatòries sobre l’enviament dels tancs ja s’han iniciat de forma coordinada amb els països que donen suport a Ucraïna.