Dissabte, 25 de setembre de 2021 - Edició 1157
La República

Rivera promet equiparar en dos anys els salaris de policia espanyola i Guardia Civil amb els de Mossos i Ertzaintza

ACN Madrid.-El candidat de Cs, Albert Rivera, ha promès que si és president del govern espanyol en dos anys equipararà el sou de la policia espanyola i la Guàrdia Civil […]

Avatar
Agències 06/04/2019

ACN Madrid.-El candidat de Cs, Albert Rivera, ha promès que si és president del govern espanyol en dos anys equipararà el sou de la policia espanyola i la Guàrdia Civil amb el dels Mossos i la Ertzaintza, i ha calculat que costarà uns 1.000 MEUR. Així ho ha dit en el marc d’una manifestació organitzada pel sindicat Jusapol aquest dissabte a Madrid. Rivera ha considerat injust que un policia o guàrdia civil cobri “entre un 20% i un 30% menys” que els agents de les policies autonòmiques. Segons Rivera, “els pactes de PP i PSOE durant més de 30 anys amb els nacionalistes han produït un desequilibri intolerable que la societat espanyola vol reparar”.

D’altra banda, Rivera ha anunciat que portarà al Defensor del Poble i al Tribunal Constitucional la “mal anomenada” llei d’abusos policials aprovada al parlament basc. Segons el líder del PSOE, només un jutge pot decidir si hi ha hagut un abús policial i “els que han donat suport a ETA no poden decidir si un policia ha fet bé la seva feina”.Pel que fa a l’eutanàsia, Rivera ha reiterat que vol una “llei garantista i de consens” per regular aquesta qüestió i ha demanat al PP que rectifiqui. “El partiment no té ideologia”, ha afegit per després fer una crida a la unitat de la resta de forces polítiques amb aquest tema.