Divendres, 31 de març de 2023 - Edició 1708
La República

Ribó diu que seria un “honor” que el Parlament defensés prohibir Pegasus a la UE “per protegir drets i llibertats”

ACN Barcelona – L’exsíndic de greuges Rafel Ribó ha dit que seria un “gran honor” que el Parlament defensés la prohibició de l’ús de Pegasus a la Unió Europea (UE) […]

Agències 03/03/2023

ACN Barcelona – L’exsíndic de greuges Rafel Ribó ha dit que seria un “gran honor” que el Parlament defensés la prohibició de l’ús de Pegasus a la Unió Europea (UE) per tal de “protegir drets i llibertats”. L’exsíndic ha comparegut aquest divendres a la comissió d’investigació de l’espionatge. De fet, ha estat l’únic citat que hi ha assistit. També ho estaven el president espanyol, Pedro Sánchez; l’exdelegada a Catalunya Teresa Cunillera; i el fiscal general Álvaro García Ortiz -com a testimonis-, que no han contestat el requeriment de compareixença. La resta havien avisat que no vindrien. Els grups d’ERC, Junts i CUP han criticat les absències, junt amb les de les ministres Nadia Calviño, Yolanda Díaz, Margarita Robles i Fernando Grande-Marlaska.

Ribó ha afegit que “l’opció més eficaç” seria prohibir Pegasus, i ha defensat les conclusions del seu informe sobre l’espionatge. Durant la compareixença, l’exsíndic ha criticat que Espanya sembli una democràcia amb una “constitució militant”.

L’expresident de la Generalitat Quim Torra ha fet arribar una carta al president de la comissió, Josep Maria Jové (ERC), on constata l'”obstruccionisme” de l’Estat davant la investigació de Pegasus.