Divendres, 31 de març de 2023 - Edició 1708
La República

Ribera veu “solvent” la proposta del topall de gas i diu que si hi ha canvis “no se s’allunyaran molt” dels 30 euros MWh

ACN Barcelona – La vicepresidenta quarta del govern espanyol, Teresa Ribera, s’ha mostrat confiada que la proposta de topall temporal del gas a 30 euros el megawatt hora que ha […]

Agències 01/04/2022

ACN Barcelona – La vicepresidenta quarta del govern espanyol, Teresa Ribera, s’ha mostrat confiada que la proposta de topall temporal del gas a 30 euros el megawatt hora que ha plantejat Espanya i Portugal a la Unió Europea és “solvent” i “compatible amb els requisits” del Consell Europeu. “Soc positiva i optimista, hi pot haver canvis (…) però no se separaran molt del que s’està discutint”, ha dit Ribera a les jornades Barcelona React. La també titular de Transició Ecològica veu “realista” l’aplicació immediata a la mesura, “en un termini de “3 o 4 setmanes”. A més, ha assegurat que és important aconseguir “el suport de tots” els líders europeus i que no hi hagi punts que provoquin “ressentiment” ja que el plantejament “és tremendament disruptiu”.

En un moment disruptiu per les tensions provocades per la invasió russa d’Ucraïna, Ribera ha comentat que Europa es troba amb “una gran oportunitat per enfortir el mercat elèctric” i posar en valor “les interconnexions” i les “complementarietats” de les infraestructures del continent, gran part del qual té una “elevadíssima dependència” del gas rus.

<strong>Condicions pel Midcat</strong>

Preguntada per la proposta de rescatar el Midcat, un projecte que planteja la connexió entre la xarxa de gas d’Espanya i França a través de Catalunya, ha afirmat que ara es planteja com a una “infraestructura de resiliència”, és a dir, manera “diferent” a quan es va descartar.

Amb tot, ha assenyalat que l’executiu de Pedro Sánchez no donarà suport al projecte si no es garanteix el finançament europeu, una construcció conjunta i que la infraestructura estigui pensada “per al conjunt de la seva vida útil”.