Dilluns, 28 de novembre de 2022 - Edició 1586
La República

Ribera respon Macron i reivindica el Midcat com una infraestructura per millorar les interconnexions de gas i hidrogen

ACN Brussel·les – La ministra de Transició Ecològica, Teresa Ribera, ha respost a les declaracions que ha fet aquest dijous el president francès, Emmanuel Macron, qui ha descartat la idea […]

Agències 06/10/2022

ACN Brussel·les – La ministra de Transició Ecològica, Teresa Ribera, ha respost a les declaracions que ha fet aquest dijous el president francès, Emmanuel Macron, qui ha descartat la idea de tirar endavant el Midcat en considerar que la prioritat “han de ser les interconnexions elèctriques”. En un acte celebrat a Lleó, la també vicepresidenta tercera del govern espanyol ha reivindicat el Midcat com una infraestructura “important” per millorar les interconnexions de gas en un context en què països del nord i el centre d’Europa pateixen una situació “d’asfíxia”. A més, Ribera, ha subratllat que el conducte pot servir per, en un futur, transportar hidrogen, un combustible que ha de substituir el gas natural.

Per Ribera, “és bo plantejar com tots els europeus poden anticipar inversions, facilitant l’arribada de gas natural i reactivant la possibilitat d’anticipar també aquest corredor d’hidrogen el més aviat possible”. A més, la ministra espanyola ha recordat que millorar la interconnexió energètica entre els països de la Unió Europea és “una obligació”.

Per altra banda, la vicepresidenta espanyola ha desmentit Macron, qui aquest dijous ha assegurat des de Praga que és França qui està exportant gas a Espanya. Segons Ribera, més del 70% dels dies de l’any el flux del gas va de l’Estat a França, i no al revés.