Dissabte, 25 de setembre de 2021 - Edició 1157
La República

Ribera respon a les elèctriques que “és probable” que Red Eléctrica no deixi tancar les nuclears

ACN Madrid.-La ministra de Transició Ecològica i vicepresidenta tercera del govern espanyol, Teresa Ribera, ha alertat les companyies elèctriques que “és probable” que Red Eléctrica no deixi tancar les nuclears. […]

Avatar
Agències 14/09/2021

ACN Madrid.-La ministra de Transició Ecològica i vicepresidenta tercera del govern espanyol, Teresa Ribera, ha alertat les companyies elèctriques que “és probable” que Red Eléctrica no deixi tancar les nuclears. Ribera ha reaccionat així a l’amenaça de les elèctriques de tancar aquestes plantes si el govern no els paga les primers per emissions de CO2 no emeses a l’atmosfera, tal com ha aprovat avui el Consell de Ministres com a mesura per intentar rebaixar el rebut de la llum. La ministra ha assegurat en una entrevista a la cadena SER que les mesures adoptades per l’executiu “ofereixen una rendibilitat assegurada” a les empreses, per la qual cosa ha considerat que les posicions del lobby energètic “no es corresponen amb la realitat”.

La vicepresidenta tercera del govern de Pedro Sánchez ha recordat que el sistema elèctric preveu la garantia de subministrament, fet que fa que la legislació prevegi “si és possible o no tancar qualsevol central”. Per això ha recordat als propietaris que si tenen intenció de tancar-ne cap, primer ho han de notificar, i “caldrà veure si és compatible o no amb el subministrament”. Ha estat en aquest moment quan Ribera ha dit que, tenint en compte el context actual, “és molt probable que Red Eléctrica consideri que el funcionament de les nuclears és necessari”.