Divendres, 15 de gener de 2021 - Edició 904
La República

Ribera replica a Podem que la reforma del mercat elèctric ja és una “prioritat” però admet que cal “seguir treballant”

ACN Madrid.-La vicepresidenta quarta i ministra de Transició Ecològica, Teresa Ribera, ha replicat a Unides Podem que la reforma del mercat elèctric ja és una “prioritat” del govern espanyol “des […]

Avatar
Agències 13/01/2021

ACN Madrid.-La vicepresidenta quarta i ministra de Transició Ecològica, Teresa Ribera, ha replicat a Unides Podem que la reforma del mercat elèctric ja és una “prioritat” del govern espanyol “des del primer dia” però ha admès que cal “seguir treballant”. “Hem avançat molt i ho hem de seguir fent”, ha dit, però ha demanat ser “cautelosos” en l’avaluació de l’alça de preu d’aquest gener. Ribera ha remarcat que també està passant a altres països europeus. “Si com preveiem les condicions meteorològiques ens permeten comptar amb vent a partir de diumenge o dilluns probablement per al consumidor amb tarifa regulada, uns 11 milions de llars, suposaria 4 euros addicionals en la factura de gener”, ha dit.

“Si ens mantinguéssim en un escenari de màxima tensió meteorològica podria suposar al voltant de 10 euros en la factura de gener però tornaríem segur a les condicions de partida”, ha insistit en una entrevista a ‘TVE’ aquest dimecres al matí.Ribera ha argumentat que la factura de la llum s’ha reduït 120 euros anuals tant el 2019 com el 2020 encara que això no impedeix “que es puguin produir pics”. Segons la vicepresidenta, pel que fa a les “prioritats” i “objectius” hi ha un “consens molt ampli” entre PSOE i Unides Podem.Fonts de la formació lila han exigit al PSOE que impulsi “ja” la reforma del mercat elèctric, contemplada al pacte del govern de coalició.

Relacionats