Dimarts, 22 de juny de 2021 - Edició 1061
La República

Ribera remarca que la proposta sobre peatges es “consensuarà” i no s’aplicarà fins que hi hagi “recuperació” econòmica

ACN Madrid.-La vicepresidenta quarta del govern espanyol i ministra de Transició Ecològica, Teresa Ribera, ha remarcat que el compromís d’introduir peatges a tota la xarxa viària espanyola el 2024 es […]

Avatar
Agències 06/05/2021

ACN Madrid.-La vicepresidenta quarta del govern espanyol i ministra de Transició Ecològica, Teresa Ribera, ha remarcat que el compromís d’introduir peatges a tota la xarxa viària espanyola el 2024 es desenvoluparà cercant “al màxim el consens” i no s’aplicarà “fins que estigui consolidada la recuperació” econòmica. En roda de premsa aquest dijous, Ribera ha subratllat que la mesura encara “no està definida ni perfeccionada” i s’hi està treballant. La vicepresidenta ha explicat que caldrà integrar en la proposta “respostes adequades a col·lectius que necessitin alguna mena de matís”. Ribera ha dit que el debat sobre el pagament per ús d’infraestructures “no és nou” i ja s’ha plantejat a altres països europeus.

El govern espanyol ha inclòs la proposta en el pla de recuperació enviat a la Comissió Europea i indica que té previst implantar un sistema de pagament per ús a les carreteres de la xarxa estatal, incloses les autovies.