Divendres, 2 de desembre de 2022 - Edició 1590
La República

Riba veu “obstacles” perquè l’Eurocambra permeti el català als plens: “Només és qüestió de voluntat política”

ACN Brussel·les – L’eurodiputada d’ERC Diana Riba assegura que hi ha “obstacles” perquè l’Eurocambra doni llum verda a permetre el català als plens. Després que el govern espanyol ho demanés […]

Agències 02/10/2022

ACN Brussel·les – L’eurodiputada d’ERC Diana Riba assegura que hi ha “obstacles” perquè l’Eurocambra doni llum verda a permetre el català als plens. Després que el govern espanyol ho demanés a la cambra europea tal com es va acordar en el marc de la taula de diàleg, Riba admet que les majories a la Mesa del Parlament Europeu estan molt ajustades. “Només és una qüestió de voluntat política”, subratlla l’eurodiputada republicana, que nega que pugui haver cap més impediment perquè la iniciativa tiri endavant que la voluntat dels grups de la cambra. Malgrat els “obstacles” per sumar majoria, Riba remarca que segueixen “treballant per fer que sigui possible”.

Riba admet que permetre utilitzar el català als plens és un primer pas per “arribar a la igualtat dins de les institucions europees”. “Ara podem fer un pas més”, subratlla.

La Mesa de l’Eurocambra ha de decidir sobre la petició de l’Estat de permetre utilitzar el català als plens. L’òrgan està format per la presidenta i les 14 vicepresidències: cinc socialdemòcrates, tres del Partit Popular Europeu, tres liberals de Renovar Europa i un dels Conservadors i Reformistes Europeus, els Verds i l’Esquerra. La presidenta de la cambra, Roberta Metsola, també forma part dels populars europeus i en cas d’empat té vot de qualitat.