Dilluns, 5 de desembre de 2022 - Edició 1593
La República

Reynders insta l’estat espanyol a aplicar de forma “prioritària” les recomanacions europees sobre el CGPJ

ACN Madrid – El comissari europeu de Justícia, Didier Reynders, ha instat l’estat espanyol a aplicar de forma “prioritària” les recomanacions europees sobre el Consell General del Poder Judicial. En […]

Agències 29/09/2022

ACN Madrid – El comissari europeu de Justícia, Didier Reynders, ha instat l’estat espanyol a aplicar de forma “prioritària” les recomanacions europees sobre el Consell General del Poder Judicial. En diverses declaracions d’aquest dijous, Reynders ha demanat que es renovi “ràpidament” el CGPJ i que “després es comenci la reforma” del sistema d’elecció de l’òrgan de govern dels jutges. El comissari europeu s’ha reunit al llarg d’aquest dijous amb els ministres de Presidència i Justícia, Félix Bolaños i Pilar Llop, amb el PP, Cs i amb associacions de jutges. També ha comparegut al Congrés dels Diputats. Reynders ha apuntat que la negociació per complir amb les recomanacions europees és un “afer intern” i ha evitat assenyalar culpables.

“Estic segur que hi ha una voluntat real”, ha afirmat Reynders, que ha apuntat que la seva tasca és simplement la de tractar “d’incrementar el diàleg” i ha dit que ha rebut “missatges positius” en les trobades mantingudes a Madrid.

En la comissió parlamentària, Reynders ha reiterat que la Unió Europea recomana que el CGPJ estigui “compost per una majoria de jutges triats per jutges”. El comissari ha reiterat que cal “renovar” l’òrgan i també trobar “un procediment per organitzar la reforma”.

La titular de Justícia, Pilar Llop, ha dit que a la reunió mantinguda amb el comissari europeu han coincidit que és “urgent” renovar el CGPJ i que ha de ser una “prioritat”. Llop ha reiterat en una atenció als mitjans que és el PP qui ha generat la “situació de bloqueig” i ha reclamat que “compleixi amb la legalitat”.

Els populars, per la seva banda, passen la pilota al govern espanyol i vinculen la renovació del CGPJ amb la reforma del sistema d’elecció.