Dilluns, 28 de novembre de 2022 - Edició 1586
La República

Reynders diu que “l’ideal” seria que la renovació del CGPJ fos decidida ja majoritàriament pels jutges

ACN Brussel·les – L’eurocomissari de Justícia, Didier Reynders, ha assegurat aquest dimecres que “l’ideal” seria que la renovació del Consell General del Poder Judicial fos decidida ja majoritàriament pels jutges, […]

Agències 28/09/2022

ACN Brussel·les – L’eurocomissari de Justícia, Didier Reynders, ha assegurat aquest dimecres que “l’ideal” seria que la renovació del Consell General del Poder Judicial fos decidida ja majoritàriament pels jutges, tal com marquen els estàndards europeus. “L’ideal no només seria una reforma per al futur, sinó que aquesta orientació es trobés ja en la nominació dels membres”, ha dit l’eurocomissari de Justícia. Reynders viatja aquest dimecres a Madrid, on es reunirà fins divendres amb membres del govern espanyol, de les principals forces polítiques i associacions de jutges, entre d’altres. Reynders ha dit que en la visita a Madrid aspira a “afavorir el diàleg” per desencallar la reforma del CGPJ.

Preguntat sobre si té un rol de mediador per desencallar el bloqueig en la renovació del CGPJ, Reynders ha rebutjat identificar-se amb aquesta paraula. “El diàleg és clarament l’element determinant. L’objectiu és intentar afavorir el diàleg”, ha dit.