Dijous, 23 de setembre de 2021 - Edició 1155
La República

Reynders admet que cal “ampliar els esforços” per ajudar les pimes a aplicar el reglament de protecció de dades

ACN Brussel·les.-L’eurocomissari de Justícia, Didier Reynders, creu que cal “reforçar” i “ampliar” els “esforços” per ajudar les pimes a aplicar el reglament de protecció de dades. Després de dos anys […]

Avatar
Agències 13/07/2020

ACN Brussel·les.-L’eurocomissari de Justícia, Didier Reynders, creu que cal “reforçar” i “ampliar” els “esforços” per ajudar les pimes a aplicar el reglament de protecció de dades. Després de dos anys d’aplicació del reglament, l’eurocomissari de Justícia ha admès en una compareixença a la comissió de Llibertats de l’Eurocambra que les pimes es troben amb “dificultats” per aplicar el reglament i ha defensat la necessitat que les autoritats nacionals les ajudin encara a fer-ho. Reynders ha valorat positivament l’aplicació del reglament durant aquests dos anys, però ha constatat alguns “problemes”. En aquest sentit, ha destacat que encara cal una “major harmonització” a nivell europeu.

“S’han unificat normes molt variades entre els estats membres, però hem d’actuar més. Cal un enfocament més europeu”, ha dit l’eurocomissari. En la seva intervenció per videoconferència a la comissió de Llibertats, Reynders ha defensat que cal incrementar la cooperació entre les autoritats de protecció de dades dels estats membres i també amb les autoritats de tercers països.”És una eina excel·lent, però que s’ha d’aplicar millor”, ha dit Reynders.