Dimarts, 21 de setembre de 2021 - Edició 1153
La República

Revocada la mesura cautelaríssima que va permetre el tractament amb ozonoteràpia a un pacient de Barcelona

ACN Barcelona.-El jutjat del contenciós administratiu número 6 de Barcelona ha revertit aquest dijous el sentit de les mesures cautelaríssimes amb relació al tractament amb ozonoteràpia, que divendres passat va […]

Avatar
Agències 02/09/2021

ACN Barcelona.-El jutjat del contenciós administratiu número 6 de Barcelona ha revertit aquest dijous el sentit de les mesures cautelaríssimes amb relació al tractament amb ozonoteràpia, que divendres passat va autoritzar per la via d’urgència. La jutgessa titular “discrepa respectuosament” de la decisió que va prendre la substituta i considera que manquen “els pressupostos necessaris” per accedir a la mesura cautelar. Després de rebre l’informe mèdic forense el 31 d’agost i el de la Fiscalia l’1 de setembre, conclou que “no hi ha evidència científica en l’actualitat que el tractament en qüestió pugui aportar beneficis per la curació” del pacient. Per això demana que se segueixi el tractament farmacològic establert.

El pare del pacient va demanar el tractament amb ozonoteràpia i va aportar informes i estudis mèdics que sostenien que aquest tractament és una alternativa viable per intentar salvar la vida del pacient.La interlocutòria assenyala que el 29 d’agost l’estat del pacient va millorar, tot i seguir en perill, i que la doctora va decidir no aplicar-li l’ozonoteràpia.La jutgessa esgrimeix els arguments del Departament de Salut sobre la manca d’evidència científica d’utilitat del tractament i de l’Agència Espanyola del Medicament i el Ministeri de Sanitat en el mateix sentit.Conclou que l’hospital no ha d’aplicar el tractament d’ozonoteràpia al pacient. “El procés assistencial legítimament previst i ofert als pacients que es troben en aquesta situació d’acord amb els protocols d’actuació establerts, ha de primar sobre el particular desig dels familiars d’aplicar una teràpia no autoritzada amb una eficàcia i seguretat que no ha estat avalada científicament, un desig comprensible però que no es pot sobreposar als interessos generals”, conclou.