Dimecres, 22 de març de 2023 - Edició 1700
La República

Reus tindrà ‘bicing’ l’any 2023

ACN Reus.-Reus tindrà un sistema de bicicleta pública compartida l’any 2023. En una primera fase s’instal·laran una dotzena de punts de recollida, amb un volum d’entre 150 i fins a […]

Agències 19/07/2021

ACN Reus.-Reus tindrà un sistema de bicicleta pública compartida l’any 2023. En una primera fase s’instal·laran una dotzena de punts de recollida, amb un volum d’entre 150 i fins a 200 bicicletes. El servei s’anirà ampliant en funció de la demanda. L’Ajuntament de Reus vol emmirallar-se amb el model de ‘bicing’ de Girona. La capital del Baix Camp es considera una ciutat “perfecta” per a aquest tipus de transport -ja que s’estimen uns trajectes de 2,5 km de mitjana i 15 minuts de durada-, si bé per la urografia, complexitat i mida es descarta l’adquisició de bicicletes elèctriques. El servei, amb un cost anual d’uns 385.000 euros, serà explotat per l’empresa municipal Reus Mobilitat i Serveis, que ja gestiona els autobusos i els aparcaments públics..

“Seran grogues, com els autobusos”. Així ho ha avançat la presidenta de Reus Mobilitat i Serveis, Marina Berasategui. L’Ajuntament ha anunciat que d’aquí a dos anys es podran veure les primeres bicicletes públiques compartides circulant per la ciutat. Es distribuiran en diferents estacions repartides en diferents punts de la ciutat. Inicialment s’ubicaran pel centre, on hi ha més densitat, amb intenció d’anar incrementant el servei a la perifèria, segons la demanda. Encara no s’ha fixat el cost per a l’usuari.”Ho farem a un preu públic assequible per incentivar l’ús de la bicicleta com a mitjà de transport saludable i sostenible”, ha declarat Marina Berasategui, en la presentació del servei de ‘bicing’, aquest dilluns al matí a la seu de Reus Mobilitat i Transport.Aquesta empresa municipal gestionarà un servei que l’Ajuntament no vol externalitzar. “Estem estudiant quina és la millor manera de fer-ho, hem encarregat un estudi i treballem per definir un model propi, aprofitant l’experiència tecnològica i recursos humans de Reus Mobilitat i Transport”, diu Berasategui.El projecte del ‘bicing’ està definit en el Pla d’Acció Municipal 2021-2023 i s’emmarca en les polítiques de promoció de la mobilitat sostenible que impulsa el consistori, junt amb la revisió del Pla de Mobilitat Urbana, la redacció de la nova ordenança de mobilitat i el desplegament del Pla de la Bicicleta.