Dijous, 17 de juny de 2021 - Edició 1057
La República

Reus tanca el pressupost del 2020 amb 5,5 MEUR de romanent de tresoreria i una execució del 92%

ACN Reus.-L’Ajuntament de Reus ha liquidat el pressupost del 2020 amb un romanent de tresoreria de 5,5 MEUR i un nivell d’execució el 92,6%. D’aquests diners, 2,6 MEUR ja estan […]

Avatar
Agències 15/04/2021

ACN Reus.-L’Ajuntament de Reus ha liquidat el pressupost del 2020 amb un romanent de tresoreria de 5,5 MEUR i un nivell d’execució el 92,6%. D’aquests diners, 2,6 MEUR ja estan compromesos per obres en execució, plans d’ocupació en marxa o per l’afectació de contractes a causa de la covid. La resta, 2,8 MEUR, es destinaran a completar el pla d’inversions (1,8 MEUR) i el pla de reactivació (1 MEUR). Durant l’any passat Reus va reduir el deute en 61 MEUR d’euros gràcies al traspàs de l’Hospital Sant Joan a la Generalitat, que va suposar a la pràctica desfer-se d’un passiu d’uns 58 MEUR. Així, el deute total del consistori queda en 109 MEUR i la ràtio legal d’endeutament se situa en el 71%.

L’alcalde de la ciutat, Carles Pellicer, ha defensat que han fet una gestió “amb rigor”. “Tots els indicadors de solvència ens avalen”, ha sostingut. Alhora ha apuntat que això els permet afrontar la crisi econòmica i social amb recursos: “Més inversions i més reactivació econòmica”, ha assenyalat, tot pensant en “projectes de futur de ciutat”. Pellicer ha exhibit la “bona gestió” de la dècada al capdavant de l’ajuntament posant damunt la taula que en aquests darrers deu anys l’endeutament de la ciutat ha passat de 435 MEUR a 109.Per la seva banda, la regidora d’Hisenda, Mariluz Caballero, ha desgranat els 5,5 MEUR del romanent. D’aquests, 2,6 MEUR ja estan compromesos en actuacions i execucions pendents d’exercicis anteriors i que tindran continuïtat durant el 2021. Així, 413.000 es destinaran a projectes en marxa com els del parc de la Boca de la Mina o del Centre Social El Roser. A més, 714.000 euros seran per a accions de reactivació econòmica iniciades el 2020 però amb una tramitació llarga, com ara els plans d’ocupació. Finalment, els 1,5 MEUR restants seran per compensar els efectes que la covid-19 va causar en contractes que es van haver de suspendre o congelar.De la resta del romanent, 2,8 MEUR, Caballero ha destacat que poden disposar-ne “lliurement” i que els destinaran a completar el pla d’inversions (1,8 MEUR) i el de reactivació econòmica (1 MEUR). Uns projectes que Caballero ha dit que es concretaran properament. La regidora ha explicat també que 1,5 MEUR d’aquesta part del romanent procedeix de la transferència que va fer l’Estat al consistori a finals del 2020. Amb tot, la responsable d’Hisenda ha descartat fer enguany una rebaixa d’impostos i ha apostat per seguir impulsant mesures de reactivació econòmica.