Divendres, 17 de setembre de 2021 - Edició 1149
La República

Reus decideix no fer la diada de Sant Jordi del juliol

ACN Reus.-Reus finalment no celebrarà la diada de Sant Jordi del juliol. La regidoria de Cultura de l’Ajuntament informa que, després de reunir-se amb llibreries i floristeries, la Comissió de […]

Avatar
Agències 14/07/2020

ACN Reus.-Reus finalment no celebrarà la diada de Sant Jordi del juliol. La regidoria de Cultura de l’Ajuntament informa que, després de reunir-se amb llibreries i floristeries, la Comissió de Sant Jordi ha decidit no celebrar la diada de Sant Jordi alternativa del juliol ni col·locar les parades a la plaça del Mercadal. La decisió, que ha estat gairebé unànime, ha estat subscrita també per les entitats culturals de la ciutat. El que sí que podran fer tant floristes com llibreters és, si ho sol·liciten, posar una parada al carrer davant del seu establiment, segons fonts municipals. Hauran de sol·licitar-ho a l’Institut Municipal Reus Cultura, abans del 17 de juliol, a través del correu electrònic suport.festes@reuscultura.cat.

En sorgir la proposta des del Gremi de Llibreters de Catalunya, el Gremi d’Editors de Catalunya i el departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, d’una diada alternativa que, a més, es fixava a l’agenda directament en una data concreta del juliol, des de la capital del Baix Camp es va voler treballar el model i l’objectiu d’aquest nou Sant Jordi.En aquest sentit, a l’espera d’unes instruccions que determinessin una mica quina mecànica se n’esperava, des de la regidoria de Cultura es va començar a recollir les veus del sector en clau local que ja havien començat a dir-hi la seva. Amb aquest objectiu, es van fer reunions amb els llibreters i llibreteres, també amb els i les floristes i, finalment, vam convocar l’anomenada Comissió de Sant Jordi que inclou, a més, representació de les entitats.El parer gairebé unànime ha estat el de no afegir-se a aquesta convocatòria. El regidor de Cultura i Política Lingüística, Daniel Recasens, afirma que “les raons van des de la dificultat de mantenir amb responsabilitat les mesures exigibles fins a la inconveniència d’una data poc abellidora per a l’ocasió, passant per una lectura més àmplia del que representa la diada més enllà del pur objectiu comercial”.Recasens recorda que el passat 23 d’abril ja es va viure Sant Jordi, si bé en una edició “molt especial”, en ple confinament. “No va ser la diada que volíem, però vam aconseguir que sant Jordi tampoc no fos un dia com qualsevol altre”, argumenta. A partir d’aquí, el regidor de Cultura manifesta que “esperarem amb neguit la propera diada de Sant Jordi i tornarem a gaudir com toca i quan toca de la festa”. Des de la regidoria de Cultura es fa una crida a gaudir de les llibreries i floristeries tot l’any i a consultar les novetats editorials d’enguany a través del punt de llibre de les biblioteques municipals amb el recull d’autoria local.