Edició 1891

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de setembre del 2023
Edició 1891

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de setembre del 2023

Reus crearà una zona de baixes emissions on es restringirà l’accés dels vehicles més contaminants abans de 2024

|

- Publicitat -

ACN Reus – Reus crearà una zona de baixes emissions on es restringirà l’accés dels vehicles més contaminants abans de 2024. La revisió del pla de mobilitat urbana determinarà el seu perímetre, on s’instal·laran punts de control d’accés dels vehicles i en comprovaran l’etiqueta ambiental. El projecte, amb un pressupost de 532.431 euros cofinançat pels fons europeus i l’Ajuntament, es complementarà amb la instal·lació de sensors de qualitat de l’aire i soroll o la inversió en un sistema informàtic amb geolocalització. Aquestes són dues de les apostes per les quals el consistori reusenc rebrà 4.777.560 euros dels fons europeu Next Generation i que segons l’alcalde Carles Pellicer “suposaran una injecció per a les polítiques de mobilitat sostenible”.

El conjunt de projectes que rebran finançament europeu tenen un pressupost global de 6.380.645 euros. Això suposa que el consistori haurà d’afegir 1.603.085 euros en concepte de cofinançament municipal. Segons la vicealcaldessa de Reus, Noemí Llauradó, els projectes que s’executaran amb aquest capital ja estaven previstos al Pla d’Acció Municipal i aposten per reduir l’ús dels vehicles privats.

Publicitat

Entre les polítiques de mobilitat sostenible que es beneficiaran dels fons europeus també s’hi troba l’impuls del servei de bicicleta compartida, amb un pressupost de 2.064.260 euros. A aquesta iniciativa s’hi sumarà l’ampliació dels carrils bici a la ciutat, amb la creació de quatre itineraris propers a les vies ràpides d’accés a la ciutat per valor d’1.950.000 euros. Segons la regidora d’Urbanisme i Mobilitat, Marina Berasategui, es tracta d’una “aposta per la segregació dels carrils on és més difícil la convivència de la bicicleta” amb la resta de vehicles. Més enllà del suport econòmic europeu, s’hi suma la dotació de 558.000 euros del PAM de la Diputació de Tarragona.

Pel que fa als vianants, els fons Next Generation inclouen actuacions de pacificació de la circulació en punts com l’avinguda de Tarragona i el carrer d’Estanislau Mateu i Valls, on es construirà una nova rotonda d’accés a la urbanització Mas Carpa. D’altra banda, altres accions ja iniciades pel consistori reusenc –com la transformació de la zona del raval de Santa Anna o la futura remodelació del pont del barri Gaudí- es convertirà en una zona on es doni prioritat al vianant.

No tots els projectes que va presentar el consistori reusenc a la convocatòria del fons europeus han rebut el finançament esperat; és el cas dels carrils bici plantejats a les avingudes Sant Bernat Calbó i de Riudoms, a més del de l’avinguda Països Catalans i del carrer Recasens i Mercader. Tots dos hauran de ser assumits per l’Ajuntament i estan inclosos al pla d’inversions de 2022.

<strong>Reus, la dotzena ciutat millor puntuada</strong>

Segons Llauradó, la concessió dels 4,7 milions d’euros del fons europeus respon al “rigor de la feina feta”. La capital del Baix Camp va presentar el màxim de projectes possibles a la presentació dels Next Generation i que s’ha situat com la dotzena ciutat millor puntuada, per davant d’altres com Bilbao, Vigo, Madrid o València.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió