Dimecres, 5 d'octubre de 2022 - Edició 1532
La República

Reus aconsegueix reduir les infraccions de bicicletes i patinets elèctrics

ACN Reus – Reus ha aconseguit reduir el nombre d’infraccions viàries de bicicletes i patinets elèctrics. En el marc d’una campanya de vigilància realitzada la setmana del 9 al 15 […]

Agències 16/05/2022

ACN Reus – Reus ha aconseguit reduir el nombre d’infraccions viàries de bicicletes i patinets elèctrics. En el marc d’una campanya de vigilància realitzada la setmana del 9 al 15 de maig, la Guàrdia Urbana ha aixecat 77 denúncies. Són un 33% menys que les que es van redactar en una campanya similar, la setmana del 10 al 16 de gener, que se’n van recollir 115. Destaca la reducció per infraccions relacionades amb la circulació per voreres, que passa de les 87 denúncies al gener a les 51 de la campanya del maig, un 41% menys. La resta d’infraccions es mantenen en xifres similars a la campanya d’hivern prèvia. Segons la Guàrdia Urbana, el descens es deu a la formació en educació viària feta als alumnes dels instituts i a la vigilància de vehicles

L’Ajuntament de Reus ha definit els objectius de la campanya, en garantir una convivència adequada entre tots els usuaris de la via pública, protegir tant la seva pròpia seguretat de ciclistes i patinadors, com la dels vianants.

La manera d’aconseguir-ho, segons el consistori, és conscienciar les persones usuàries de l’ús responsable d’aquests vehicles i de les conseqüències d’incomplir la normativa.

<strong>Els patinets encara circulen per la vorera</strong>

Una vegada finalitzada la campanya, el balanç és de tres  actes per circular en bicicleta per zones de vianants i voreres habilitades, dues per circular en bicicleta en sentit contrari i dues més per circular amb una bicicleta, de nit, sense dispositius d’enllumenat.

On s’han detectat més infraccions és amb els Vehicles de Mobilitat Personal (VMP), categoria que engloba els patinets elèctrics. Durant la campanya, s’han aixecat 51 actes per circular amb VPM per voreres i zones de vianants.

També s’ha sancionat a set usuaris per circular amb VMP amb un nombre de persones transportades superior, i dos més per circular amb auriculars connectats. De totes les persones sancionades, deu persones eren menors d’edat i conduïen un VMP.

Quatre actes més han estat per circular amb un VMP de nit o en situacions amb poca visibilitat, sense llum ni roba reflectant. Només una persona ha estat sancionada per circular amb una taxa positiva en alcohol superior a 0,25 mg/l aire, i tres més per circular en sentit contrari.