Diumenge, 26 de març de 2023 - Edició 1704
La República

Retingut un vaixell a Tarragona després d’haver abocat al mar hidrocarburs a la zona de Finisterre

ACN Tarragona – Capitania Marítima de Tarragona ha ordenat la retenció del vaixell “Lagertha”, de bandera de Malta, per una descàrrega il·lícita d’hidrocarburs a la zona del dispositiu de separació […]

Agències 21/02/2023

ACN Tarragona – Capitania Marítima de Tarragona ha ordenat la retenció del vaixell “Lagertha”, de bandera de Malta, per una descàrrega il·lícita d’hidrocarburs a la zona del dispositiu de separació del trànsit marítim de Finisterre. La descàrrega d’hidrocarburs es va detectar el dia 11 de febrer quan l’avió de Salvament Marítim realitzava un control rutinari de prevenció i lluita contra la contaminació sobre aquest entorn. La taca, a la zona de popa del vaixell, es va estendre sobre una superfície de 12,7 quilòmetres quadrats i també va ser visualitzada pel radar del satèl·lit de l’Agència Europea de Seguretat Marítima (EMSA). La detenció del vaixell s’ha produït a Tarragona, primer port espanyol en què ha atracat el “Lagertha”.

Està previst que la retenció es mantingui fins que els propietaris abonin una fiança de 100.000 euros a la caixa de dipòsits, el capità presenti la documentació requerida i designi un domicili a l’estat espanyol.