Dimarts, 21 de setembre de 2021 - Edició 1153
La República

Representants sindicals es reuneixen amb Torra per exigir al Govern que defensi “amb fets” les plantes de Nissan

ACN Barcelona.-Diversos representants sindicals s’han reunit aquest dimarts amb el president de la Generalitat, Quim Torra, per “reivindicar el futur” de les plantes de Nissan a Catalunya. Pel secretari general […]

Avatar
Agències 14/07/2020

ACN Barcelona.-Diversos representants sindicals s’han reunit aquest dimarts amb el president de la Generalitat, Quim Torra, per “reivindicar el futur” de les plantes de Nissan a Catalunya. Pel secretari general d’Indústria de Catalunya de Comissions Obreres (CCOO), José Antonio Hernández, la trobada busca “traslladar la dimensió real del conflicte” a l’administració i “fer una crida a la Generalitat” perquè “estigui al costat dels treballadors”. “Tots som conscients de la importància de les plantes de Nissan, però cal que això es tradueixi en fets”, ha remarcat. Durant la reunió, que ha tingut lloc al Palau de la Generalitat, diversos treballadors de les empreses proveïdores i auxiliars de l’automobilística s’han concentrat a la plaça Sant Jaume.

Durant la concentració, tant la Unió General de Treballadors (UGT) com Comissions Obreres han repartit un manifest reclamant “un compromís industrial” per a les plantes de Nissan i la concreció de plans de suport a l’automoció “en uns moments de canvis estructurals radicals en la mobilitat”. Els sindicats consideren que la decisió de Nissan de tancar les plantes de Catalunya és “injusta” i exigeixen a l’empresa un pla que “garanteixi el projecte industrial”.Per altra banda, el manifest reclama “la concreció d’un pla de suport al sector de l’automòbil” com a “element fonamental per minimitzar l’impacte real en l’ocupació indirecte” que pugui tenir una decisió com la que ha adoptat l’automobilística japonesa.En aquest sentit, Hernández veu prioritari “revertir la reforma laboral, elaborar plans efectius per reforçar l’automoció i crear una taula amb empreses, sindicats i administracions per discutir el futur industrial de Catalunya”. “Cal aplicar aquestes mesures per evitar que les empreses puguin tancar com ha fet Nissan”, ha afegit.En la mateixa línia s’ha expressat el secretari general d’UGT, Camil Ros, qui ha qualificat l’anunci del tancament de les plantes de Nissan a Catalunya com una notícia “fatídica”. “Nissan no pot marxar alegrement de Catalunya; l’empresa ha estat operant en uns terrenys públics i hi ha d’haver un retorn social”, ha dit.Per altra banda, Ros s’ha mostrat optimista pel que fa al futur de la planta. Pel secretari general d’UGT, l’estratègia sindical “està guanyant força” i ja ha aconseguit que l’empresa fes marxa enrere respecte a la seva decisió inicial. “Tot i que la decisió està presa […] hi ha alternatives de projecte industrial; la decisió de tancar ha de ser reversible”, ha afegit.La trobada, celebrada aquest dimarts a les 18.00 h, ha comptat amb la presència del president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra; la consellera d’Empresa, Àngels Chacón; el director general de Promoció Econòmica de la Generalitat, Lluís Juncà, i el director general de Relacions Laborals, Enric Vinaixa. Per part dels sindicats, hi han participat el secretari general d’Indústria de Catalunya de CCOO, José Antonio Hernández; el secretari general d’UGT, Camil Ros, i el secretari general de Fica UGT, Antoni Rudilla, a banda de diversos delegats d’empreses proveïdores de Nissan.