Diumenge, 13 de juny de 2021 - Edició 1053
La República

Representants, mànagers i promotors reivindiquen que anul·lar programació musical “és un cop de puny a la cultura”

ACN Barcelona.-L’Associació Professional de Representants, Promotors i Mànagers de Catalunya (ARC) ha llençat la campanya “Cada vegada que s’anul·la una programació musical és un cop de puny a la cultura”. […]

Avatar
Agències 12/05/2021

ACN Barcelona.-L’Associació Professional de Representants, Promotors i Mànagers de Catalunya (ARC) ha llençat la campanya “Cada vegada que s’anul·la una programació musical és un cop de puny a la cultura”. El vídeo el protagonitzen Els Amics de les Arts, Beth, Delafé, Suu, Paula Valls, Pol Fuentes i Adrià Salas, de La Pegatina. Per reivindicar aquest missatge, ARC ha convocat les jornades ‘Programacions segures en temps de pandèmia’, que es faran entre el 18 i el 21 de maig a la Casa Seat i comptaran amb la presència de la consellera de Cultura, Àngels Ponsa; el doctor que va liderar l’assaig clínic a l’Apolo i al Palau Sant Jordi, Boris Revollo; el director del Festival Cruïlla Barcelona, Jordi Herreruela; economistes d’ESADE i diversos músics.

Durant les jornades es presentarà com ha de ser una festa major segura i s’explicaran experiències i casos d’èxit. Així mateix, s’explicarà el nou model de contracte públic i es donarà veu a diversos artistes que han estat treballant durant l’estiu passat, com Buhos, Gemma Humet o Lluis Gavaldà. Amb tot, ARC assegura que “cal mantenir les programacions perquè són necessàries i possibles”. ARC ha avançat que el doctor Boris Rebollo, de la Fundació Lluita contra la Sida i les Malalties Infeccioses, presentarà, entre altres, el protocol de com organitzar programacions segures durant l’estiu. Per la seva banda, els economistes d’ESADE Ferran Blanch i Òscar Sesena presentaran un estudi sobre l’afectació econòmica de la covid-19 al sector. Al llarg de les jornades passaran per Casa Seat professionals d’àmbits diversos. A banda de la consellera, també hi serà la secretària general d’Interior, Beth Abad; el president de l’Acadèmia Catalana de la Música, Gerard Quintana; el director del festival Strenes, Xavi Pascual.La periodista Cristina Puig dirigirà les jornades, adreçades a tècnics de cultura i de festes, programadors musicals, regidors i periodistes. A més, es podran seguir per streaming.