Dilluns, 20 de Gener de 2020 - Edició 543
La República

Reoberta l’AP-7 a Santa Margarida i els Monjos després de dues hores tallada per una fuita en una canonada d’etilè

ACN Santa Margarida i els Monjos.-L’autopista AP-7 s’ha reobert al seu pas per Santa Margarida i els Monjos (Alt Penedès) cap a un quart de vuit del vespre d’aquest dijous […]

Avatar
Agències 10/10/2019

ACN Santa Margarida i els Monjos.-L’autopista AP-7 s’ha reobert al seu pas per Santa Margarida i els Monjos (Alt Penedès) cap a un quart de vuit del vespre d’aquest dijous després d’haver estat tallada més de dues hores per una fuita en una canonada d’etilè. El mateix succés ha fet tallar també la carretera N-340, ambdues a la confluència del municipi esmentat de Santa Margarida amb els de Castellví de la Marca i Banyeres del Penedès (tots tres a l’Alt Penedès). A banda, s’ha ordenat el desallotjament preventiu del polígon industrial Casa Nova de Santa Margarida. Protecció Civil ha activat el Pla d’Emergència Exterior del Sector Químic de Catalunya (Plaseqcat). Els Bombers han establert un perímetre de seguretat de 200 metres a l’entorn de la fuita i han supervisat que no hi hagués acumulacions pernicioses de gas.

L’empresa propietària de la canonada d’etilè ha “sectoritzat” el tub i ha augmentat el consum per minimitzar la fuita. En un principi s’havia anunciat que es desplaçaria una torxa de seguretat mòbil a la zona per cremar el producte restant, però finalment s’ha optat per cremar-lo des dels dos extrems del tub. Concretament des de Repsol a la Pobla de Mafumet i des de Inovyn a Martorell.

Relacionats